Najava: Pedstava Paralele - 20.7. u Jadranovu
Objavljeno: 18.07.2017.
U četvrtak, 20. srpnja u 21 sat  - pod zvjezdanim nebom Jadranova - pogledajte PARALELE - najbolju predstavu na ovogodišnjoj Smotri amaterskih kazališta Primorsko-goranske županije.
Predstava se bavi aktualnom hrvatskom društvenom zbiljom. Na Zavodu za zapošljavanje susreću se dvojica muškaraca posve različitih karaktera. Nezaposlenog diplomiranog ekonomista utjelovio je Nikola Šubić, dok slabije obrazovanog, ali snalažljivog muškarca tumači Alen Lorencin.

Igrom slučaja oni dobiju posao u istom poduzeću za transport, s time da manje obrazovani muškarac postaje šefom onom s visokom stručnom spremom. U ovom duhovito napisanom tekstu Nikole Šubića priča se gradi oko dva dijametralno suprotna karaktera, koji na kraju nekako ipak nalaze zajednički jezik.

U krajnje minimalistički koncipiranoj scenografiji, paketi koje prenose ovi pomoćni radnici u dostavi postavljeni u raznim kombinacijama dočaravaju različita mjesta zbivanja. U svojim glumačkim interpretacijama Lorencin i Šubić oslanjaju se isključivo na svoja tijela, sami kreirajući i zvučnu kulisu. U predstavi glume i Dijana Galjanić i Danijela Macura, a režiju zajednički potpisuju članovi Teatra »Scena«.
Top