Jakovlja 2017. u Jadranovu
Objavljeno: 20.07.2017.
Pred nekoliko je dana počela "Jakovlja 2017.", manifestacija kojom Jadranovo svake godine tradicionalno slavi svoga zaštitnika, svetoga Jakova.

Sve do 29. srpnja će posjetitelji Jadranova u društvu mještana uživati u zanimljivom programu zabavnog, kulturnog, sportskog i vjerskog karaktera.

Nakon što su je u subotu, 15. srpnja, otvorila tradicionalna Jakovarska vesla, došlo je vrijeme za nastavak manifestacije. U četvrtak, 20. srpnja će u 21 h na rivi Mulini početi kazališna predstava "Paralele", koju će izvesti Teatar "Scena", dok je petak navečer, 21. srpnja, rezerviran za Ribarsku feštu u uvali Grabrova.

Sportski dio programa otvorit će Stolnoteniski turnir povodom proslave Sv. Jakova, i to u subotu, 22. srpnja u Domu kulture u jutarnjim satima. Istoga će dana u 20 h u uvali Grabrova početi tradicionalna Fešta povodom blagdana Sv. Jakova, za sjajnu će se zabavu pobrinuti grupa "Trend" i Dražen Zečić, a u ponoć će doživljaj uljepšati i vatromet.
 
Središnji dio proslave odvija se na sam dan obilježavanja svetoga Jakova, u utorak, 25. srpnja, kada u 10 sati s Rive Muline kreće tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova po mjestu, a zatim će se održati svečana sveta misa ispred crkve sv. Jakova, koju će predvoditi vlč. Vjekoslav Kovač. U 19 h će na rivi Mulini početi nastup KUD-a Martin Matetić.

U vrijeme "Jakovlje" će se održati i prve ovogodišnje Melodije s okusom mora u Jadranovu, i to u četvrtak, 27. srpnja u 21 h na rivi Mulini, a nastupat će Klapa "Nevera". Dan nakon toga, 28. srpnja, će se na boćalištu "Sveti Jakov" održati Tradicionalni međunarodni boćarski turnir "Jakovlja 2017.".

Ovogodišnja "Jakovlja" završava u subotu, 29. srpnja, kada će u 20 h na rivi Mulini početi Ribarska fešta.

U privitku Vam šaljemo plakat s programom "Jakovlje 2017.".

Opustite se, zabavite i uživajte s nama u bogatom programu u sklopu ovogodišnje "Jakovlje"!

Organizator "Jakovlje 2017." je Mjesni odbor Jadranovo, a u realizaciji manifestacije sudjeluju i: Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Centar za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić", KUD "Martin Matetić", Boćarski klub "Sveti Jakov", Županijska lučka uprava Crikvenica, Športsko ribolovno društvo "Tunera", Župa sv. Jakova apostola Jadranovo, "Ekskluziva" d.o.o., Stolnoteniski klub "Sveti Jakov", "Eko-Murvica" d.o.o. i DVD "Crikvenica".

 


Top