Dan(i) turizma u Selcu (1. - 4. kolovoza 2017.)
Objavljeno: 26.07.2017.
Jedan je dan u kolovozu rezerviran za posebno slavlje u Selcu. Tradicija je to koja traje već više od pedeset godina. Vezuje se uz 4. kolovoza davne 1894. godine, kada se otvorilo prvo kupalište u Selcu pa se toga dana obilježava Dan turizma.
Posljednjih nekoliko godina već nekoliko dana ranije počinju događanja koja najavljuju ovu važnu obljetnicu, a ove se godine Dan(i) turizma u Selcu održavaju od 1. do 4. kolovoza. Dani su to u kojima će posjetitelji uživati u zabavnim događanjima na nekoliko lokacija u mjestu (centar, Polača, riva). Primorska noć u sklopu koje će izlagači nuditi prirodne proizvode i originalne rukotvorine, susret primorskih zborova, glazba i ples na rivi, raznovrsna gastronomska ponuda i dinamične ljetne igre samo su neki od zanimljivih sadržaja. Na sam Dan turizma, 4. kolovoza, ribari će tradicionalno već od jutra na rivi peći ribice, začinjene domaćim vinom i primorskom pjesmom. Večer je rezervirana za karavansku vožnju brodicama, koje će, osvijetljene romantičnim feralima i ukrašene jasenovim granama, predvoditi drveni jedrenjak "Paša". Za zabavu na rivi će biti zaduženi Melanija Purić i grupa "Xfinity", a opuštena će ljetna večer završiti ponoćnim vatrometom.

DAN(I) TURIZMA 2017. - PROGRAM:

utorak, 1. kolovoza
CENTAR
-18:00 - Primorska noć - bogata ponuda prirodnih i domaćih proizvoda (sir, med, džem, likeri...), originalni suveniri i rukotvorine, gastro ponuda i zabava uz tradicionalnu primorsku glazbu

srijeda, 2. kolovoza
POLAČA
20:30 - Selačke ljetne igre (animacija i natjecanje ekipa u zabavnim igrama)
20:30 - Nastup sastava "Klamaruša"
21:15 - Zabava uz hranu, piće, glazbu i ples

četvrtak, 3. kolovoza
CENTAR
21:00 - Susret primorskih zborova (KUD "Neven" Selce, KUD "Jelena" Dramalj, KUU "Sklad" Bakar, Vokalna ženska skupina "Lipa" Litija)

petak, 4. kolovoza
CENTAR
10:00 Ribice i vino uz muzički sastav "Trio Crikvenica"
20:00 Fešta (Melanija Purić i grupa "Xfinity")
20:30 Noćna vožnja osvijetljenim brodicama
24:00 Vatromet

Uživajte s nama od 1. do 4. kolovoza na Danima turizma u Selcu!
Veselimo se vašem dolasku!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: KUD "Neven" Selce, "Ekskluziva" d.o.o., ŠRK "Oslić" Selce
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica
Top