Najava: 3. Međunarodni festival "Summer in Adria" u Crikvenici
Objavljeno: 12.08.2017.
U subotu, 12. kolovoza 2017. će se na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici održavati Međunarodni glazbeni festival "Summer in Adria".
U 19:30 h iz parka Palih za domovinu kreće povorka svih sudionika festivala, koji će se prošetati i pokazati svoje prekrasne narodne nošnje i kostime, a potom se vratiti u centar Crikvenice, gdje u 20 h počinje bogat i raznolik program.

Ukupno 230-ak izvođača okupljeno je u folklorne i plesne skupine i zborove, a dolaze iz SAD-a, Litve, Latvije, Estonije, Mađarske i Bugarske. Svojim će nastupom dva i pol sata ispuniti i uljepšati zborovi Choir "Teiksma", "Kambja laulukoor Läte & Segakoor Kevadised Hetked" i "Cantus Corvinus" te folklorne plesne skupine "Akači", "Polonia Polish Folk Song and Dance Ensemble", Children’s and Youth folk dance group "Vēja zirdziņš", Folk dance group "Zeta", Dance group "Verdene" i Folklore club "Hortse".

Članovi ovih skupina već godinama diljem svijeta nastupaju na raznim događanjima, promoviraju svoje zemlje, ali i ljubav prema tradiciji, kulturi i umjetničkom izražavanju kroz ples, pokret i pjesmu.

Posjetitelji će, među ostalim, moći uživati uz klasičnu i narodnu glazbu te tradicionalne narodne plesove.

Posjetite "Summer in Adria" Festival ove subote u Crikvenici i uživajte u zanimljivim nastupima!

Organizator festivala "Summer in Adria" u Crikvenici je "Autotrans" d.d., suorganizator Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelj Grad Crikvenica.
Top