Uskoro 51. Ribarski tjedan u Crikvenici (26. kolovoza - 2. rujna 2017.)
Objavljeno: 21.08.2017.
Već je više od 50 godina prijelaz iz kolovoza u rujan u Crikvenici rezerviran za jednu posebnu manifestaciju.

Znaju to jako dobro ne samo mještani, već i mnoge generacije posjetitelja, od kojih mnogi planiraju svoj odmor upravo u vrijeme njenoga održavanja. Ime joj je Ribarski tjedan, a ove će se godine održati 51. put zaredom.

Ribarski tjedan kreće u subotu, 26. kolovoza, a traje, naravno, punih tjedan dana, sve do 2. rujna. Posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat zabavan, gastronomski, kulturni i sportsko-rekreativni program, u kojemu će uživati sve generacije. Tjedan će proletjeti u trenu uz svakodnevnu zabavu i brojne aktivnosti na kopnu i moru. Ljubitelje morskih delicija će razveseliti tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati plava riba, dagnje, brancin, tuna, škampi i lignje.

Svečano će se otvaranje 51. Ribarskoga tjedna održati u subotu, 26. kolovoza u 20 h u centru Crikvenice, no program počinje već u jutarnjim satima. Tako će u 10 sati na Trgu Stjepana Radića krenuti dječja radionica "Ribarski tjedan", a u 11 sati istoimena tradicionalna jedriličarska regata krstaša. U 17 h će u crikveničkome akvatoriju ponovno zavladati tradicija, i to uz Smotru drvenih baraka, dok će u 18 sati centar grada zamirisati uz gastro program "Fešta od dagnji". Posjetitelje će već četvrtu godinu zaredom počastiti crikvenički brodari, koji će ih oko 20 h povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. Prvu će večer Ribarskoga tjedna svojim sjajnim vokalom i glazbenim nastupom uljepšati Jacques Houdek.

Cijeli će tjedan biti ispunjen zabavom te mirisima i okusima morskih specijaliteta, a gosti će posebno uživati na organiziranom jedrenju te ribarenju s domaćinima, koje se održava još od prvoga Ribarskoga tjedna, točnije od daleke 1966. godine. Ovogodišnji je Ribarski tjedan dio vrijednoga projekta "Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana", sufinanciranoga sredstvima EU fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTEREG V-A SLOVENIJA HRVATSKA.

Uživajte s nama na tradicionalnome Ribarskom tjednu u Crikvenici!

U privitku Vam dostavljamo program 51. Ribarskoga tjedna u Crikvenici.

Organizator 51. Ribarskoga tjedna je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori su "Jadran" d.d. Crikvenica, "Ekskluziva" d.o.o., JD "Val" Crikvenica, JC "Jadro" Selce, PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRD "Lovrata" Dramalj, Županijska lučka uprava Crikvenica, Katedra čakavskoga sabora "Kotor" Crikvenica, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice "Sunce" i Vaterpolo klub Crikvenica.
Pokrovitelji su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, "Hyper dizajn" i "Eko-Murvica" d.o.o. Crikvenica.

 


Top