Festivalom pjesme i plesa zaključen šestomjesečni projekt „Kreativni penzići“
Objavljeno: 07.12.2017.
Prošli je tjedan u restoranu Mendula u Crikvenici održan Festival pjesme i plesa koji su organizirali sudionici u projektu „Kreativni penzići“.

Vesela svečanost pjesme, plesa i druženja ujedno je označila i završetak šestomjesečnog projekta koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt su zajednički osmislili udruga „Pomoć u kući“ i Grad Crikvenica s ciljem da se osobama starije dobi sa šireg crikveničkog područja omogući što kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i aktivnije uključivanje u društveni život zajednice. Umirovljenici s područja Grada Crikvenice i Vinodolske općine su tako sudjelovali na kreativnim radionicama izrade rukotvorina, tečaju šivanja, školi folklora i pjevanja, bavili su se raznim sportovima, ostvarili uspješne nastupe na sportskim igrama umirovljenika, družili se na izletima i nedjeljnim tombolama. Mali dio onoga što su naučili na probama zbora i u školi folklora prezentirali su i na Festivalu pjesme i plesa, a plesni podij je ostao popunjen i dugo nakon što su službeni nastupi završili.

Voditeljica projekta i tajnica udruge „Pomoć u kući“ Grada Crikvenice Sanja Knežević podijelila je svim volonterima, voditeljima aktivnosti i suradnicima zahvalnice, a raspoložene penziće su pozdravili i gradonačelnik Damir Rukavina i njegovi suradnici iz Gradske uprave. Gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo velikim odazivom na sve organizirane aktivnosti i istaknuo da će Grad i nadalje podupirati ovakve projekte. Uspjeh projekta potvrdili su i sami sudionici koji su mu dali ocjenu „odličan“ te izrazili želju da se kreativne radionice i kulturne i sportske aktivnosti namijenjene umirovljenicima nastave i ubuduće.

Udruga za pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama Grada Crikvenice i Grad Crikvenica ovim putem još jednom najljepše zahvaljuju svim vrijednim volonterima, voditeljima aktivnosti, Udruzi umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruzi umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“ i Gradskoj knjižnici Crikvenica koji su tijekom ovih šest mjeseci uložili veliki trud kako bi ovaj projekt bio uspješno realiziran.

 


Top