Posjet banjalučkog biskupa mons.dr. Franje Komarice Gradu Crikvenici
Objavljeno: 08.12.2017.
Banjalučki biskup mons. dr. Franjo Komarica sa svojim suradnicima posjetio je jučer 7. prosinca o.g. Gradsku upravu i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavinu.

Uz gradonačelnika, njegove obje zamjenice i predsjednika Gradskog vijeća susretu su prisustvovale i ravnateljice ustanova, direktorica TZG Crikvenice i drugi suradnici.

Susret u Gradskoj upravi bio je prilika za podsjećanje na teško stanje Hrvata u Republici Srpskoj na što biskup Komarica neumorno upozorava već dugi niz godina godina. "To su ostaci ostataka Hrvatskog naroda koji je nekad živio u Posavini. Sada tamo živi samo 5% nekadašnjeg broja“, kazao je biskup Komarica. On upozorava da se radi o dramatičnom procesu iskorjenjivanja jednog domicilnog naroda.

Crkva u Republici Srpskoj ne miri se sa stanjem te potiče suživot i nastoji pomoći povratku Hrvata na svoja ognjišta. Naglasio je da je uloga Crkve velika te da se mora tražiti način kako pomoći da dođe do većega zbližavanja među ljudima te otklanjati nepotrebne predrasude. Biskup Komarica smatra da u tome izostaje potpora međunarodne zajednice, ali i Republike Hrvatske. Smatra da bi trebalo napraviti ciljanu strategiju pomoći da bi se omogućilo ljudima koji se žele vratiti da stvarno i ostanu ovdje. To znači da je osim kuća potrebno napraviti svu infrastrukturu, ambulante, škole i crkve, a isto tako i otvoriti nova radna mjesta.

Biskup Komarica tijekom jutra je posjetio i novi prostor Gradske knjižnice Crikvenica koji će se svečano otvoriti 22. prosinca o. g., Crkvu Uznesenja BDM u Crikvenici i Samostan Družbe sestara Presvetog Srca Isusova te SB Thalassotherapiju Crikvenica.

 


Top