Kvarnerski dan turizma - Rivijera Crikvenica glavna zvijezda
Objavljeno: 11.12.2017.
Posljednji je mjesec u godini rezerviran za opuštanje, slavlje i radost.

Vrijeme je to u kojemu se, u društvu sveprisutnog blagdanskog ruha, prisjećamo svega što je iza nas.

Godina na izmaku crikveničkoj je rivijeri, uz ostalo, donijela nove turističke sadržaje i proizvode, statistički rekord te razne vrijedne nagrade i priznanja. Posljednja su dodijeljena na "Kvarnerskome danu turizma", koji je, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, održan 7. prosinca u Hotelu "Royal" u Opatiji.

U sklopu ovoga događanja se dodjeljuju nagrade i priznanja pojedincima i tvrtkama s područja Kvarnera. Ove je godine na Rivijeru Crikvenicu otišlo njih čak šest pa se s pravom može reći da je ona apsolutni pobjednik "Kvarnerskih dana turizma". Turističkoj zajednici Grada Crikvenice dodijeljeno je priznanje za osvojenu nagradu Hrvatske turističke zajednice u kategoriji "Najuspješnija destinacija turizma zdravlja" i "Najuspješnija destinacija godine" te posebno priznanje Turističke zajednice Kvarnera za doprinos očuvanju i promociji pomorske baštine na Kvarneru i za organizaciju manifestacije 51. Ribarski tjedan.

Navedena je priznanja preuzela Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice, a svečanosti su nazočile i Ivona Matošić, zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice te Gordana Derossi, zamjenica Predsjednika TZG Crikvenice.

U kategoriji izbora najboljih djelatnika u turizmu, već tradicionalnim priznanjem "Čovjek ključ uspjeha" koje se dodjeljuje u više od 20 kategorija, svoje je zasluženo mjesto dobilo i troje djelatnika s crikveničke rivijere. Djelatnik godine u sustavu turističkih zajednica je Marijana Biondić, Josip Rubčić iz crikveničke "Eko-Murvice" je čistač godine, a Dinko Car (brod MB "Lord", Obrt "Plankton") je djelatnik godine u pomorskom prijevozu.

"Uspješna se turistička godina polako bliži kraju, pripreme za nadolazeću su, naravno, već u punom zamahu i vjerujemo da je pred nama još puno sjajnih i uspješnih turističkih dana. Koristim priliku da zahvalim svima u destinaciji, od hotelijera, agencija, institucija i ustanova pa do naših vrijednih udruga, klubova i volontera, koji su, svatko na svoj način, doprinijeli zajedničkom uspjehu naše rivijere. Naravno, zahvaljujem i našim brojnim poslovnim suradnicima. Sva su ovogodišnja priznanja i nagrade koje je osvojila TZG Crikvenice jednako vrijedna i, kako sam već nekoliko puta istaknula, sa svakim novim raste i naša odgovornost da budemo još marljiviji, odgovorniji i kvalitetniji."- kazala je ovom prilikom Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice.

 


Top