Predstavljen program „Aktivni u zajednici“ u Crikvenici
Objavljeno: 09.03.2018.
Kako bi širu lokalnu zajednicu upoznali s provedbom ovog programa „Aktivni u zajednici“ Zaklada za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva je u suradnji s Gradom Crikvenica, u utorak 6.3.2018. godine, u Sali za sastanke Grada Crikvenice održala predstavljanje istog te pozvala građane da se uključe u provedbu i predlaganje konkretnih problema za rješavanje u lokalnoj zajednici.

Predstavljanju su pristustvovali predstavnici udruga, ustanova i institucija koji su zainteresirani za razvoj svoje lokalne zajednice a Upraviteljica Zaklade, Helga Možé Glavan naglasila je važnost društvenog kapitala za kvalitetan život u lokalnoj zajednici, a koji se ponajviše odnosi na međusobno umrežavanje, povezivanje i dijeljenje resursa. „Ljudski kapital je ono što je najveća vrijednost jedne zajednice i to trebamo staviti u funkciju razvoja svake zajednice“, rekla je Možé Glavan i dodala: „Većina gradova/općina u današnje vrijeme uglavnom je usmjerena na razvoj i ulaganje u infrastrukturne projekte, ali, ne možemo zanemariti činjenicu da (pogotovo na nekim područjima) sve više ljudi odlazi i pitanje je hoće li uopće imati tko koristiti tu infrastrukturu u koju ulažemo značajne napore i sredstva.“

Zaklada poziva sve građane Grada Crikvenice da predlože potrebu koju u suradnji sa Zakladom žele riješiti u svojoj lokalnoj zajednici. Obrazac za prijavu potrebe možete pronaći na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/oSnVow9iwMmzci673.
Rok za prijavu potrebe je do kraja mjeseca ožujka, nakon čega će se održati predstavljanje prikupljnih potreba te odabir potrebe koja će se, u suradnji sa Zakladom rješavati u lokalnoj zajednici.

Također Vas pozivamo da se uključite i izrazite svoje mišljenje o životu u Vašoj lokalnoj zajednici popunjavanjem kratkog upitnika na sljedećem linku: https://goo.gl/forms/1jfF4QxW5QfHNq8k1.

Sve ostale informacije o provedbi programa mogu se pronaći na web stranici Zakalde: www.civilnodrustvo-istra.hr.

 

Top