Obavijest javnosti i promocija avionskih linija Zračne luke Rijeka
Objavljeno: 12.03.2018.
Kao sto ste već upoznati, uprava aviokompanije Eurowings uvela je redovitu zimsku liniju koja povezuje Rijeku sa Kolnom, a preko njega i sa brojnim destinacijama u cijelom svijetu (gotovo svi glavni gradovi u Europi, SAD, Kuba, Dominikanska Republika, Tajland, Juznoafrička Republika i brojni drugi) tijekom cijele godine.

Uvođenje navedene cjelogodišnje linije predstavlja značajan pozitivan iskorak za čitavu županiju i sve jedinice lokalne samouprave, njezino gospodarstvo, stanovnike, te osobito sve subjekte povezane sa turizmom, budući je to prvi put u povijesti da je Rijeka direktnom aviolinijom povezana za jednom značajnom europskom prijestolnicom i tijekom zime!

Sukladno navedenim benefitima za cjelokupnu zajednicu, molimo za pomoć pri obaviješćivanju javnosti o postojanju navedene linije, kao i promociji iste. Naime, trenutno je prosječni load faktor (postotak popunjenosti aviona) ispod 30% (drugim riječima od ukupno 144 mjesta u avionu u prosjeku ih je prodano manje od 40), cime nije pokrivena komercijalna isplativost linije, a što je vrlo poražavajuće te će se zasigurno odraziti na buduće otkazivanje navedene linije koja je za sve nas od velikog značaja.

Stoga molimo da obavijestite sve svoje subjekte od interesa, kao i širu javnost putem vlastitih kanala, te kroz nastupe na sajmovima i ostale modele promocije pomognete u punjenju navedene linije. Navedena linija odvija se dva puta tjedno: nedjeljom i srijedom još do kraja ožujka, a zatim se nastavlja u travnju svake subote.

Osim navedene linije, ovim putem Vas obaviještavamo da u tjednu od 26.3. službeno započinje ljetna sezona letenja sa Zračne luke Rijeka, te već kreću letovi i za druge europske destinacije (Berlin subotom, Hannover četvrtkom, Frankfurt utorkom i subotom, te Stockholm ponedjeljkom i petkom) pa također molimo dodatnu promociju navedenih linija.

Cjelokupan red letenja šaljemo u privitku ovog pismena, uz poseban naglasak na potrebu promocije NOVIH LINIJA I PRIJEVOZNIKA: Hannover (Eurowings), Eindhoven (Transavia), Katowince (Small Planet Airlines), te Frankfurt (Condor).

Zajedničkim djelovanjem zasigurno možemo postići zatno više nego pojedinačnim!
Unaprijed zahvaljujemo.

 

Top