Grad Crikvenica za planet Zemlju
Objavljeno: 22.03.2018.
Svjetski fond za prirodu (engl. WWF), svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode, 12. godinu zaredom u cijelome svijetu organizira „Sat za planet Zemlju“.

Inicijativa podrazumijeva da kućanstva i tvrtke, svi građani svijeta, 24. ožujka u 20:30 sati isključe svjetla na jedan sat sa ciljem podizanja svijesti o klimatskim promjenama, prekomjernoj potrošnji zemljinih resursa i ekološkim problemima općenito.
 
Akcija je pokrenuta u Australiji 2007. godine, kada je više od dva milijuna kućanstava sudjelovalo u „Satu za planet Zemlju“, da bi se idućih godina pridružili i brojni gradovi u svijetu. Prošle godine u akciji je sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta u 187 zemalja svijeta sa stotinama milijuna sudionika na svih sedam kontinenata. Hrvatska je prošle godine pridonijela akciji s ugašenim znamenitostima u 70 gradova, uključujući dubrovačke Zidine, pulsku Arenu, splitsku Rivu, cijelu makarsku rivijeru te Zagrebačku katedralu.

Grad Crikvenica svake godine sudjeluje u navedenoj inicijativi te će tako i ove godine u sklopu „Sata za planet Zemlju“ na dan 24. ožujka u periodu između 20:30 i 21:30 sati pogasiti javnu rasvjetu u Crikvenici na Trgu Stjepana Radića, u Preradovićevoj ulici, na Veloj paladi te na zvoniku crkve sv. Antona.

Pozivamo i vas da se i ove godine pridružite akciji i na sat vremena pogasite svjetla!

 

Top