Predavanje "Emocionalna žudnja za hranom"
Objavljeno: 23.03.2018.
Na predavanju će sudionici spoznati što je emocionalna detoksikacija - to je put prema drugačijem načinu življenja a cilj je: potaknuti pročišćavanje nagomilanih emocionalnih toksina, potisnutih i pohranjenih starih emocija koje utječu na naše psihofizičko stanje i zdravlje.

Emocije koje se vrlo često nazivaju negativnima: ljutnja, napetost, stid, strah i krivnja, same po sebi nisu loše, one su samo neugodne. Ono što je toksično i nezdravo za um, tijelo i duh jest održavanje i pohranjivanje neugodnih emocija dulje nego što je potrebno.

Predavanje “Emocionalna žudnja za hranom“ pojasnit će koja hrana oslikava određenu emociju, govorit će se o žudnji za hranom radi emocionalne gladi, osvjestiti koje nas emocije mogu okupirati, kako svjesno konzumirati hranu i što je prava glad, a što emocionalna glad, kojim koracima prevladati prehrambenu žudnju...
Ova je tema vrlo intrigantna jer se svatko može pronaći u svom „emocionalnom tipu“ konzumiranja određenih namirnica (slatko, slano ,ljuto i kiselo) i propitati se koji je uzrok tome.

Zašto imamo neodoljivu potrebu za slatkim, slanim, ljutim ili određenom hranom pomoći će nam prepoznati emocije ili emociju koju potiskujemo kako bi smo znali otpuštati emocije, a još važnije je naučiti što učiniti kako ih više ne bismo potiskivali i gomilali u sebi.

Cilj ovog predavanja je spoznati kako:

- Tijelo odražava razinu unutarnjeg mira povezano s našim emocijama
- Hrana za kojom žudimo otkriva emociju koju potiskujemo

Predavanje će održati dr. sc. Silvija Zec Sambol, doktor intergrativne medicine.

 

Top