Održani Dani UHPA-e u Crikvenici
Objavljeno: 27.03.2018.
Crikvenici je, kao UHPA-inoj (Udruga hrvatskih putničkih agencija) destinaciji godine 2017/2018., pripala čast biti domaćinom trećim po redu Danima UHPA-e, koji su održani od 22. do 24. ožujka 2018. u Hotelu Omorika u Crikvenici.

Na UHPA-inom godišnjem susretu bilo je više od 150 sudionika – predstavnici Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske turističke zajednice, turističkih agencija i ostali sudionici hrvatskog turističkog sektora.

Dvodnevni program je bio ispunjen zanimljivim i stručnim predavanjima, prezentacijama, razmjenom mišljenja i iskustava. Na radnom dijelu je bilo riječi i o primjeni novog Zakona o pružanju usluga u turizmu, održana je i zanimljiva panel-rasprava na temu Legislativa u poslovanju turističkih agencija – što nas očekuje u 2018.?, a na svečanoj večeri su dodijeljenje zahvalnice članovima, dugogodišnjim partnerima i predstavnicima medija.

Događaj su svojom nazočnošću uveličali ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina, predsjednik Uprave tvrtke Jadran d.d. Pero Matić, predsjednik UHPA-e Tomislav Fain te ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić.

Rivijera Crikvenica je, između ostaloga, predstavljena kroz prezentaciju direktorice TZG Crikvenice Marijane Biondić, a sudionici su panoramskom vožnjom brodom razgledali dio Rivijere te neke od prezentiranih turističkih sadržaja, poput Muzeja i Akvarija, osobno posjetili.

Na kraju obilaska u hotelu International su im predstavljena autohtoni specijaliteti crikveničke kuhinje. U okviru suradnje Rivijere Crikvenice i UHPA-e dosad su održane tri edukativne radionice za turističke agencije, a uskoro nam predstoji održavanje posljednje planirane radionice, koja će dati konačne prijedloge, te još niz aktivnosti.

Ministar turizma je dolazak na Dane UHPA-e iskoristio i za kratki obilazak novouređene javne turističke infrastrukture na Rivijeri te je, sukladno time, posjetio i trg u Selcu u društvu obiju zamjenica gradonačelnika, Silvie Crnić i Ivone Matošić te direktorice TZG Crikvenice Marijane Biondić.

Kako ove godine Grad Crikvenica slavi 130 godina turizma, ministru je predstavljen program za navedeni događaj te su dogovorene zajedničke aktivnosti u vezi s tom značajnom obljetnicom.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način podržali ovaj događaj.

 


Top