Uskrs uz društvo Naša Djeca
Objavljeno: 28.03.2018.
Društvo Naša Djeca u dane blagdana Uskrsa već dugi niz godina organizira susret s djecom koja borave na liječenju u Thalassotherapii, s djecom našeg grada koja imaju poteškoće u razvoju i  invaliditet, s posebnom grupom djece vrtića Radost te djecom Centra Izvor Selce.

Provedeno je nekoliko akcija, a neke se tek očekuju:
Prema programu 21.ožujka 2018. godine u 14:00 sati DND je posjetilo Thalassotherapiju u akciji Za osmijeh djeteta u bolnici gdje su djeca dramske grupe  Centra Izvor - Izvorčići koje je uvježbala voditeljica Ružica Biljman izvela svoj program, odnosno igrokaz i nekoliko recitacija pod nazivom U susret Uskrsu. U programu su sudjelovali i učenici OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, a na druženje su bila pozvana i djeca s poteškoćama u razvoju i djeca s invaliditetom te djeca Dječjeg vrtića Radost. Svi sudionici ove manifestacije darivani su slatkišima, a izvođači raznim igricama koje će koristiti u Centru Izvor Selce.

Centar Izvor Selce organizira zajednički program U susret Uskrsu – uskrsni sajam na dan 28. ožujka 2018.godine u svom dvorištu, a na zadovoljstvo naše djece, njihovih roditelja i Društva Naša djeca koje je ujedno i sudionik sajma. Pored navedenih poslova i zadataka DND će imati svoje prodajno mjesto na Uskrsnom sajmu u Selcu.
Društvo Naša djeca sudjelovat će i na obilježavanju Uskrsa u Crikvenici na koji su pozvani od strane Turističke zajednice Grada Crikvenice dana 31. ožujka 2018. godine na Trgu Stjepana Radića. Za djecu će pripremiti iznenađenja, podijeliti pisanice, plesti maslinove grančice - njegovati tradiciju ovoga kraja te tradiciju približiti turistima koji pokazuju svake godine sve veći interes za ovu dugogodišnju aktivnost.

DND će Uskrs obilježiti i s djecom posebnog programa Dječjeg vrtića Radost uz druženje i darivanje u njihovom prostoru.

Ovom prigodom provode se i dvije akcije „Za osmijeh djeteta u bolnici“ i „Prijatelj prijatelju“ s gore navedenom populacijom djece u našem gradu. Cilj nam je s djecom vrtića i osnovnih škola našega grada razveseliti prijatelje na Dječjem odjelu i poželjeti im sretan Uskrs i brzo ozdravljenje kao i djeci s poteškoćama u razvoju i s invaliditetom te svoj ostaloj djeci. Ove akcije već su tradicionalne za članove Društva Naša djeca s kojima nastojimo izvući osmjeh, radost i zadovoljstvo na dječjim licima i olakšati im ozdravljenje. Cilj nam je u ovoj akciji još više istaknuti humanizaciju bolničkog liječenja i druženje s djecom našega grada i šire.

Ovim putem vas pozivamo da uveličate naše manifestacije koje provodimo s djecom Izvora Selce te s  djecom našega grada u povodu  blagdana Uskrsa u gradu Crikvenici.

Ujedno vas obavještavamo da ćemo 23. i 24. ožujka 2018. godine na trgu ispred Robne kuće prodavati naše prigodne blagdanske rukotvorine u humanitarne svrhe.

 


Top