Aktivni u zajednici
Objavljeno: 29.03.2018.
U okviru programa "Aktivni u zajednici" Zaklada je tijekom ožujka održala predstavljanja u gradovima i općinama koji su temeljem javnog poziva bili izabrani za provedbu programa: Crikvenica, Lanišće, Jasenovac, Glina, Duga Resa, Kumrovec, Radoboj, Zabok, Labin, Pula i Marčana.

Predstavljanjima se odazvao veliki broj građana koji su prepoznali važnost društvenog kapitala i njegovog aktiviranja za razvoj lokalne zajednice po mjeri građana.

Prvi korak uključivanja građana u razvoj svoje zajednice je prijava ideje koju građani u suradnji sa Zakladom i Gradom/Općinom žele realizirati. Kako bi olakšali prijavu ideje Zaklada je izradila zaseban obrazac za svaki Grad/Općinu.

Potrebu možete prijaviti "klikom" na naziv Vašeg Grada/Općine u nastavku do navedenog datuma:

31.03. - CRIKVENICA
31.03. - LANIŠĆE
31.03. - JASENOVAC
31.03. - GLINA
07.04. - KUMROVEC
07.04. - RADOBOJ
07.04. - ZABOK
07.04. - DUGA RESA
14.04. - LABIN
21.04. - PULA
21.04. - MARČANA

Građani koji su prijavili realne i konkretne ideje bit će pozvani da iste predstave svojim sugrađanima te motiviraju ih da se i oni uključe u rješavanje iste. Kroz ovaj se program sinergijom tri sektora – civilnog, javnog i profitnog nastoje riješiti konkretni problemi u lokalnoj zajednici a sve u cilju povećanja društvenog kapitala.

Zaklada će u okviru ovog programa izraditi mapiranje društvenog kapitala u lokalnim zajednicama u kojima se program provodi. Upitnik je namijenjen svim građanima, a veći odaziv iz pojedine zajednice znači i vjerodostojnije nalaze.
Rezultati koje ćemo prikupiti bit će korišteni za daljnje planiranje aktivnosti u zainteresiranim zajednicama, a bit će dostupni i svim zainteresiranim grupama iz naših županija koje žele razvijati nove programe razvoja društvenog kapitala.

Ukoliko već niste, pozivamo Vas da upitnik popunite OVDJE.

Više informacija o programu možete saznati na web stranici Zaklade: www.civilnodrustvo-istra.hr te na Facebook stranici: Zaklada Istra

 

 

Top