Grad Crikvenica u pomoći školarcima i studentima u pronalasku sezonskog posla
Objavljeno: 06.04.2018.
Nove ideje, mladost i moderna tehnologija guraju svijet naprijed. Grad Crikvenica modernim rješenjima sve više postaje pametni grad.

Najnovije rješenje kojim Gradska uprava želi pomoći svojim sugrađanima, posebice poduzetnicima i tražiteljima sezonskog posla je nova platforma www.posao.crikvenica.hr.

Bliži se turistička sezona, a time i sveprisutan problem zaposlenja školaraca i studenata odnosno pronalaska radne snage od strane poslodavaca za navedeno razdoblje. Nakon brojnih upita i sugestija, Grad Crikvenica je odlučio pokušati na jedinstvenoj platformi  posao.crikvenica.hr spojiti te dvije strane kako bi olakšao i intenzivirao komunikaciju između onih koji traže posao i onih koji traže sezonskog radnika. Upravo nedostatak komunikacije, posebice kada se govori o lokalnoj razini, glavni je problem sezonskog zaposlenja. Zbog toga smo svjedoci i sve češćeg odlaska mladih i pronalaska posla izvan svog domicilnog mjesta, a da možda nisu bili svjesni da je posao zapravo jako blizu.

Nedostatak radne snage bio je veoma osjetan već prethodne sezone, a naročito ugostitelji se pribojavaju da bi se prošlost mogla ponoviti. Kontradiktornost se može uočiti već u činjenici da ugostiteljima nedostaju kuhari u njihovim ugostiteljskim objektima, a istovremeno na našem području gotovo 50 kuhara traži posao prema statistici. Upravo navedenom problemu pokušat će se doskočiti ovom platformom.

Ovaj portal bit će u funkciji bolje protočnosti informacija i bolje komunikacije između potencijalnih radnika i poslodavaca, a od njih se traži samo da ispune obrazac sa svojim podacima (kako poslodavci tako i osobe koje traže posao) te da time krenu u potragu za poslom ili čak budu pronađeni.

Lokalna burza rada funkcionirati će na adresi posao.crikvenica.hr te stoga ovim putem pozivamo sve potencijalne radnike i poslodavce da kreiraju svoj profil na našem portalu i na taj način brzo i lako pronađu posao.

 

Top