Međužupanijsko natjecanje mladih - HCK
Objavljeno: 16.04.2018.
Sukladno kalendaru natjecanja mladih HCK, subotu 14.04.2017. godine, održano je, u Rijeci međužupanijsko natjecanje mladih HCK za područje Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, na kojem su sudjelovale i 2 ekipe GDCK Crikvenica, pobjednici gradskog natjecanja održanog u ožujku.

Pobjednici natjecanja u kategoriji mladih, u konkurenciji šest ekipa, su ekipa mladeži iz SŠ Dr. Antuna Barca u sastavu Jelena Britvić, Gabriela Jurković, Aurora Sučić, Iva Lončar, Antonela Šamal i Borut Posarić. Mentorica ekipe je prof. Iva Suden. Ovom pobjedom stekli su pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju mladih koje će se 12.05. održati u Vinkovcima i gdje će, kao ekipa GDCK Crikvenica, predstavljati Primorsko-goransku i Ličko-senjsku županiju.

Ekipa podmlatka iz OŠ Zvonka Cara u sastavu Tamara Erceg, Nora Smiljanić, Dario Bošnjak, Anamarija Katušić, Lucija Matošić i Chiara Vičić, pod vodstvom mentorice prof. Ivane Hegedus Crnčić, osvojila je izvrsno četvrto mjesto u konkurenciji devet ekipa.

Natjecatelji su provjeravali znanje o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, te znanja i vještine u pružanju prve pomoći.

Sve članovi ekipa, u praktičnom djelu, su pripremali dr. Željka Polonijo i dr. Filip Blažić koji su dali veliki doprinos ovim odličnim rezultatima.

Zahvaljujemo i auto-školi T.A. Crikvenica koja nam već godinama ustupa prostor učionice za pripremu ekipa.

 


Top