Poziv dionicima za uspostavu integriranog sustava usluga za valorizaciju prirodne i kulturne baštine
Objavljeno: 20.04.2018.
Grad Crikvenica, partner na projektu I-ARCHEO.S – INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES, financiranom u okviru Europskog programa za prekograničnu suradnju 2014-2020 Interreg V-A Italija-Hrvatska objavljuje

JAVNI POZIV DIONICIMA ZA USPOSTAVU INTEGRIRANOG SUSTAVA USLUGA ZA VALORIZACIJU PRIRODNE I KULTURNE BAŠTINE U SKLOPU PROJEKTA I-ARCHEO.S

Projekt I-ARCHEO.S – INTEGRATED SYSTEM OF THE NATURAL AND CULTURAL HERITAGE AND CULTURAL ACTIVITIES (u daljnjem tekstu Projekt) traje 18 mjeseci, od 1. 1. 2018. do 30. 6. 2019. Nositelj projekta je Teatro Pubblico Pugliese, a ostali partneri su Grad Crikvenica, Pučko otvoreno učilište Poreč, Grad Pazin, Regione Abruzzo i Marche teatro Ancona.

Ukupna je vrijednost Projekta 1.176.243,00 EUR. Grad Crikvenica kao projektni partner sudjeluje u ukupnom iznosu od 150.675,00 EUR.

Glavni cilj Projekta je izgraditi integrirani sustav usluga za valorizaciju prirodne i kulturne baštine te održivi gospodarski razvoj.

Teritorij Projekta bogat je resursima prirodne i kulturne baštine koji se mogu pretvoriti u atraktivne turističke proizvode ako dionici i javne vlasti surađuju u sustavu u kojemu se znanje i iskustva dijele kako bi se postigao održivi ekonomski rast, poboljšavajući njihovu atraktivnost i konkurentnost. Postoji potreba za novim modelom suradnje između javnog i privatnog sektora koji predviđa međusobno povezivanje djelatnosti i razvitak zajedničkih odredbi o uslugama.

Za izradu spomenutog sustava Projekt predviđa izgradnju suradnje i pomoći posvećen partnerima i zainteresiranim stranama te malim i srednjim poduzećima i javnim ustanovama u sektorima: održivi turizam, upravljanje prirodnom i kulturnom baštinom, poljoprivredno-prehrambeni sektor.

Dionici se odabiru putem ustanovljenih Kriterija za procjenu kvalitete usluga te se vođeni Skupinom stručnjaka (Pool of Experts) udružuju u lokalne javno-privatne klastere.

Lokalni klaster sastavljen od minimalno 15 dionika potpisuje sporazum o suradnji te kreira novi turistički proizvod izvan turističke sezone i uključuje manje valoriziranu prirodnu i kulturnu baštinu.

Uskoro će se održati radionice na kojemu će stečeno znanje biti prenijeto relevantnim dionicima odabranim putem javnog poziva, a koji zajedno čine lokalni klaster. Lokalne radionice održat će se 14. i 15. lipnja 2018. i 16.-18. srpnja 2018. g. u Crikvenici.

Sustav suradnje i novi kreativni turistički proizvod testiraju se putem Pilot aktivnosti koje svaki partner provodi na svom području. Pilot aktivnosti su ujedno i Edukacijske ture za međunarodne turističke operatore. Grad Crikvenica provest će Pilot aktivnost u Crikvenici od 12.-15. veljače 2019. g.

Suradnja putem javno-privatnog klastera uspostavljenog po ovom Javnom pozivu planira se na period od pet godina.

Grad Crikvenica putem ovog Javnog poziva namjerava prikupiti prijave relevantnih dionika koji su pozvani uključiti se u aktivnosti u sklopu Projekta kako je gore opisano. Grad Crikvenica nakon prijave na Javni poziv s mogućim dionicima komunicira direktno.

Javni poziv otvoren je do 4. svibnja 2018. g.

Prijavnicu je potrebno ispuniti, skenirati i do 4. svibnja 2018. poslati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Top