Buy Croatia
Objavljeno: 23.04.2018.
NA KVARNERU BORAVI GRUPA TURISTIČKIH AGENATA SPECIJALIZIRANIH ZA ZDRAVSTVENI TURIZAM IZ 7 ZEMALJA
Po četvrti puta Kvarner je domaćin susreta ponude i potražnje u jednom od najvažnijih segmenata turističke ponude na Kvarner – zdravstvenom turizmu.

Naime, u organizaciji Turističke zajednice Kvarnera, Turističke zajednice grada Crikvenice i Hrvatske turističke zajednice, te uz potporu turističke zajednice Grada Opatije, organiziran je poseban dvodnevni program boravka odabranih agenata iz 7 zemalja: Austrije, Švicarske, Njemačke, Češke, Švedske, Rusije i Francuske, koji su specijalizirani za zdravstveni turizam. Agenti su boravili u Crikvenici, gdje je danas u hotelu „Omorika“ održana tematska poslovna radionica pod nazivom Buy Croatia, na kojoj su se agenti susreli s hrvatskim partnerima.

Strani sudionici imali su priliku obići i upoznati se s ponudom najvažnijih klinika, institucija, specijalnih bolnica i lječilišta, kao i hotela, te se susresti s ravnateljima, liječnicima specijalistima i managerima tih ustanova. Zahvaljujući suradnji i susretljivosti domaćina, agenti su posjetili specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava Thallassotherapia Crikvenica, polikliniku za baromedicinu Oxy u Crikvenici, te polikliniku Terme Selce. U posjetu Opatijskoj rivijeri upoznali su se s radom Klinike za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Thalassotherapie Opatija, te sa Specijalnom bolnicom za ortopediju dr. Nemec i klinikom sportske medicine u Matuljima.

Kvarner je predstavljen kao destinacija zdravlja, kao moderna turistička destinacija s najdužom tradicijom u turizmu i to upravo u zdravstvenom turizmu, gdje zahvaljujući kontinuiranim aktivnostima na unapredjenju i promociji zdravstvenog turizma, pod nazivom Kvarner Health&Wellbeing, kao i sinergiji svih gospodarskih subjekata u domeni zdravstvene ponude, a posebice i djelovanju Klastera zdravstvenog turizma, danas Kvarner ima respektabilnu infrastrukturu i profesionalno osoblje spremno odgovoriti zahtjevima svjetskog tržišta.

„Veliki je uspjeh i vrlo smo zadovoljni što smo po četvrti puta domaćini radionice Buy Croatia za zdravstveni turizam, te što je Kvarner imao još jednu priliku pokazati stranim partnerima ono najbolje iz područja zdravstvenog turizma. Naime upravo je Kvarner regija s najdužom tradicijom u zdravstvenom turizmu, te je zdravstveni turizam do danas ostao komparativna prednost Kvarnera. Kroz projekt Kvarner Health and Wellbeing te kroz djelovanje u Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera, Turistička zajednica Kvarnera promovira i unaprijeđuje ponudu zdravstvenog turizma te time doprinosi kvaliteti ukupne ponude na Kvarneru i produženju sezone“ naglasila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

„Crikvenica je proglašena najboljom destinacijom zdravlja u 2017. godini. Agentima smo tijekom njihova boravka prezentirali sve blagodati Rivijere koje je čine takvom – mediteransku vegetaciju, blagu i stabilnu mediteransku klimu, čisto more i zrak, kvalitetnu smještajnu i gastro ponudu, ali i zdravstvene ustanove po kojima smo poznati. Nadamo se da će ovaj susret rezultirati povećanjem broja gostiju kojima je primarni motiv dolaska na crikveničku rivijeru upravo zdravlje“, izjavila je direktorica TZG Crikvenice Marijana Biondić.

Top