Pješačenjem do zdravlja
Objavljeno: 22.05.2018.

Bribir - staza litica - Pavlomir putevima Frankopana s pogledom na zelenu Vinodolsku dolinu.

Mjesto okupljanja : centar Bribira, od 8:30 sati
(prilaz Bribiru moguć je iz pravca Novog Vinodolskog ili od Crikvenice grižanskom cestom,  cesta od magistrale kod Selca je zbog radova zatvorena!)

U ovoj godini u Vinodolskoj općini obilježava se 900 godina od dolaska Frankopana, a svojim tradicionalnim planinarskim pohodom pridružujemo se ovoj proslavi planinareći iznad Vinodolske doline.

U centru Bribira, u staroj jezgri okupit ćemo se, popiti piće dobrodošlice. Tu će biti i prijave za ručak (čobanac = 30 kn) , a nakon pozdravnog govora, u pratnji vodiča krenut će grupe. Pohod „Pješačenjem do zdravlja“ predviđen je za članove planinarskih društava i rekreativce , uz pridržavanje uputa planinarskih vodiča.

START za A grupu je u 9 sati
Opis staze: od centra Bribira cestom do crkve Sv.Martina, Podskoči , a dalje nemarkiranom, nezahtjevnom građenom stazom do spoja sa stazom litica. Dalje po markiranoj, kamenitoj stazi do odvojka za Duješin, a onda spust sve do Pavlomira po nemarkiranim stazama.
Dužina: 15 km , hoda se oko 5 sati, visinski se prelazi 320 m u usponu i 450 m u silasku

START za B grupu je u 9:30 sati
Opis staze: od centra Bribira cestom i planinarskom stazom od Podskoči do staze litica i njome sve do odvojka za Duješin. Nemarkiranom stazom spust prema Bribiru.
Dužina: ukupno 7,7 km, visinski se staza uspinje 320 m u prvih 2,5 km

Hoda se oko 3 i pol sata laganijim tempom kamenitim i šumskim terenima. Nakon povratka u Bribir kraća pauza za razgled starog grada. Iza toga , prijevoz autima /ili autobusom do Pavlomira na ručak.

Dijelovi staza bez planinarskih markacija bit će dodatno označeni oznakama i trakama!

Prijedlog za C grupu: ostanak u Bribiru nakon starta planinarskih grupa A i B. Razgled stare jezgre. U 10:30 sati polazak na stazu od Bribira do Duješina i spust do Pavlomira – hoda se oko 2 sata laganim tempom po šumovitom i kamenom terenu.

Pohod završava u Pavlomiru gdje ćemo se prisjetiti da je Vinodolski zakonik donesen pred 730 godina , a Novi Vinodolski započeo sa organiziranim turizmom pred 140 godina.

U Vinariji Pavlomir će biti organiziran ručak i evidencija sudionika pohoda.

Prijave za sudjelovanje na Pješačenju na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 24.5.2018.

UPOZRENJE: Svaki sudionik sudjeluje na svoju vlastitu odgovornost, te organizator ne snosi nikakvu odgovornost za učinjenu štetu prema sebi ili trećim licima. 
Maloljetne osobe moraju biti u pratnji roditelja ili staratelja. U slučaju nepredviđenih okolnosti ili lošeg vremena, organizatori pridržavaju pravo prilagodbe ili odgode pohoda.

info: Tanja Malovoz, mob. 091 250 9878
web: www.pd-strilez.hr

Za više informacija preuzmite privitak.

 

Top