"Izvor- snaga zajedništva" 3. dječji malonogometni turnir
Objavljeno: 23.05.2018.
Centar za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce pod motom „Sto puta bolje“ tijekom 2018. godine organizira niz aktivnosti kojima obilježava jubilarnih 100. godina ustanove.

Jedna od njih je i dječji malonogometni turnir simboličnog naziva „Izvor-snaga zajedništva“.

„Izvor- snaga zajedništva“ jedini je inkluzivni dječji malonogometni turnir koji okuplja djecu s teškoćama u razvoju (učenici koji imaju utvrđen primjereni oblik odgoja i obrazovanja), djecu s problemima u ponašanju (internalizirani i/ili eksternalizirani), djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i njihove vršnjake iz osnovnih škola.

Prvi malonogometni turnir organizirali smo 14. prosinca 2016. godine u SŠ dr. A. Barca u Crikvenici, a drugi 9. lipnja 2017. godine na pomoćnom igralištu NK Crikvenica. Prošlogodišnji turnir svojim dolaskom podržao je i „trener svih trenera“ gospodin Miroslav Ćiro Blažević.

Treći dječji malonogometni turnir „Izvor-snaga zajedništva“ održat će se 14. lipnja 2018. godine s početkom u 17h na pomoćnom igralištu NK Crikvenica, kao popratna manifestacija Crikvenica Cupa.

Na turniru će sudjelovati oko 200 djece osnovnoškolske dobi s područja Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Istarske i Karlovačke županije.

Svoje sudjelovanje potvrdile su slijedeće osnovne škole: Zvonka Cara Crikvenica, Vladimira Nazora Crikvenica, dr. Josipa Pančića Bribir, Ivana Mažuranića Novi Vinodolski, Kraljevica, Luke Perkovića Brinje, Silvija S. Kranjčevića Senj i J. Klovića Tribalj.

Uz domaćina Centar Izvor Selce, na turniru će sudjelovati i četiri ustanove socijalne skrbi, Dječji dom „Tić“ Rijeka, Dječji dom Ruža Petrović Pula, Dječji dom I.B. Mažuranić Lovran i Centar za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor Karlovac. Jednako kao i prošle godine na turniru će sudjelovati i djeca iz NK Nehaj Senj.

Obzirom da je treću godinu za redom uvršten u Izvedbeni plan za ostvarivanje prava i potreba djece na području Grada Crikvenice u sklopu projekta »Grad Crikvenica - prijatelj djece«, te da se sa svakim turnirom povećava broj sudionika, dječji malonogometni turnir “Izvor-snaga zajedništva“ prijavit ćemo na natječaj akcije "GRADOVI-OPĆINE- PRIJATELJI DJECE" za "Naj akciju 2018."

 

Top