XVII. Jadranski književni susreti
Objavljeno: 05.06.2018.
Ovogodišnji, XVII. Jadranski književni susreti počinju 7. lipnja u 18 sati dodjelom dječjih literarnih nagrada Malo sunce i Miće sunce u prostoru Gradske vijećnice Grada Crikvenice.

Istoga dana u 20 sati za sve ljubitelje kazališnih dasaka preporučujemo hit-predstavu kazališne skupine Mare, monodramu Oskar i gospođa u ružičastom, koja će se održati u dvorani Zora (Stara škola).

U predstavi glumi Marija Sekelez, a riječ je o dramatizaciji Marijane Nola poznatoga romana Oskar i gospođa u ružičastom suvremenog francuskog pisca Erica Emmanuela Schmitta koji piše o intrigantnoj i potresnoj temi - opakoj bolesti leukemiji koja je našla dječaka Oskara. Predstava u prvi plan stavlja ljepotu, ljubav, smisao i svrhu života unatoč patnji, boli, bolesti i tuzi.

U petak, 8. lipnja u 20 sati u dvorani Zora održat će se književna večer XVII. Jadranskih književnih susreta i dodjela nagrade Crikveničko sunce književniku Ludwigu Baueru.

Uz ovogodišnjeg laureata sudionici Susreta su: Ljerka Car Matutinović, Mladen Barac, Josip Cvenić Lidija Dujić, Sonja Polak, Fabio Strinati i Sonja Zubović.

U glazbenom dijelu sudjeluje kantautor Neven Barac.

Veselimo se Vašem dolasku

 

Top