Povratak u prošlost - prvi dan proslave 130 godina turizma u Crikvenici
Objavljeno: 17.06.2018.

U prvi dan središnje proslave povodom 130. godišnjice organiziranog turizma u Crikvenici, 14. lipnja, ušli smo uz „Crikvenički vremepolov“, u kojem je sudjelovalo dvadesetak oldtimer automobila iz Rijeke i okolice, dame i gospoda iz Udruge „Pehinarska gospoda“ te uz Festival kanat i štorij „Na palade“.


Festival je to koji je sinoć premijerno održan, a čijem se sljedećem održavanju već sada veselimo. Svi prisutni su mogli uživati u nastupu izvođača koji su nas vratili u vrijeme kada su crikveničke terase bile popularna okupljališta i podiji za „plesnjake“. Tako je sinoć glavni crikvenički trg bio jedna velika terasa kojom je odjekivala primorska nota. „Crikvenice moja“, „Adio Crikvenice“, „Moja mala kala“ – samo su neke od pjesama koje su prošlu večer začinile dozom nostalgije. Ovo premijerno izdanje festivala je posvećeno albumu „Crikvenice moja“, kojeg je Turističko društvo Crikvenica izdalo prije točno 30 godina, točnije 1988.

To je bila godina u kojoj se slavilo punih 100 godina turizma u Crikvenici. Osim pjesama s navedenoga albuma, izvodile su se i neke druge pjesme iz prošlih vremena. Sinoćnji festival je otvorila klapa „Tić“ svojim nastupom, a nakon pozdravnih govora direktorice Turističke zajednice Grada Crikvenice Marijane Biondić i gradonačelnika Grada Crikvenice Damira Rukavine, svojim nastupima publiku su zabavljali: Marino Ferenčić, Helena Brajković, Joso Butorac, Mario Battifiaca, Neven Barac, Damir Kedžo, Hrvoje Hegedušić, Martina Majerle, Mateo Resman, Klapa Sveta Jelena, Slavko Ivančić i Karin Kuljanić.

Voditelji festivala i zabavljači publike bili su Mario Battifiaca i Marino Ferenčić, a umjetnički voditelj Robert Grubišić.

Danas ćemo „uplesati“ u drugi dan središnje proslave, a glazbe i plesa neće nedostajati ni u nedjelju. U nastavku pogledajte što vas očekuje:

15.6., petak 

21:00 – „Blame it on the Boogie“, retro disko na otvorenome, Trg Stjepana Radića

Pripremite se za glazbeno-plesni show spektakl jer vas očekuje disko na otvorenome. Poznati

hitovi poput pjesama iz filmova „Grease“ i „Groznica subotnje večeri“ ili hitova Michaela

Jacksona ili Marvina Gayea stvorit će nezaboravnu atmosferu. Skinite prašinu s plesnih cipela,

razgibajte bokove, vratite se u prošlost i osjetite retro energiju!

 17.6., nedjelja 

20:00 – cocktail i gastro show „1300 slatko-slanih poljubaca“, Vela palada
21:00 – nastup Ane Rucner i „Putokaza“ uz vrhunski laser show - spektakl, Trg Stjepana Radića

Bogata gastro i cocktail ponuda, zanimljivi svjetlosni efekti i vrhunski glazbenici učinit će centar Crikvenice najboljom lokacijom za dobar provod. Kušajte slavljenički cocktail spravljen isključivo za ovu prigodu – „Crikvenica“. Uz „1300 slatko-slanih poljubaca“ najbolje ide kapljica domaćega vina iz vinarije „Pavlomir“, a nazdraviti možete kvalitetnim pjenušcem. Posjetite nas i razbudite sva osjetila. 

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Partneri u gastro programu: „Jadran“ d.d., Srednja škola Dr. A. Barca, Restoran „Domino“, Restoran „Mendula“, kavana „Toš, restoran „Millenium“, kavana „Strossmayer“, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“

Sponzori: „Eko-Murvica“ d.o.o., „Murvica“ d.o.o.

Pokrovitelji: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović, Ministarstvo turizma Republike Hrvatske, Grad Crikvenica, Hrvatska turistička zajednica


Top