Povezanost čovjeka i mora - "Regata drvenih barak"
Objavljeno: 16.06.2018.
Ovu će subotu, 16. lipnja, četvrtu godinu zaredom, selački akvatorij ispričati predivnu priču o povezanosti čovjeka i mora, tradicije i modernoga doba.

U Selcu će se održati „Regata drvenih barak“ u organizaciji J.K. – Y.C. „Jadro“, a pravo sudjelovanja imaju tradicijske barke svih tipova kao što su pasara, guc, batana, gajeta, leut i dr. te barke na jedra koje imaju neki od tradicijskih elemenata. Barke će biti razvrstane u više kategorija prema tipu i veličini.
Posjetitelji će moći, osim u regati, uživati i u kušanju ukusnih domaćih jela.

Program je sljedeći:
10:00 – prijave, spuštanje i armanje barak
11:00 – marenda u konobi „Riva“
12:00 – sastanak timunjeri
13:00 – start regate
15:00 – natjecanje u kuhanju brudita
16:00 – izložba barak na trgu
17:00 – svečano proglašenje najuspješnijih

Pridružite nam se jer naši subotnji „asevi u rukavu“ su zasigurno prekrasne tradicijske brodice, primorska gastro ponuda, svježi morski zrak i gostoljubivi domaćini. Vidimo se!

„U kulturi ljudi kojima je more sudbina, brod nije predmet, već osoba – brod se krsti, dodjeljuje mu se ime, a kada otplovi životni krug, sahranjuje se spaljivanjem na svetom mjestu...“ (dr.sc. Joško Božanić)

Organizatori: Jedriličarski klub – Yacht Club „Jadro“ - Selce
Pokrovitelji: Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, Turistička zajednica Grada Crikvenice, „Jadran“ d.d., Županijska lučka uprava Crikvenica, Uslužni obrt „Lončarić“, konoba „Riva“, caffe bar „Bakan“, restoran „Kruh i vino“

 


Top