Projektom I-Archeo.s do novih turističkih sadržaja u predsezoni
Objavljeno: 19.06.2018.
Početkom ove godine počela je realizacija zanimljivog međunarodnog projekta sufinanciranog iz EU programa INTERREG Italija-Hrvatska 2014.-2020. pod nazivom I-ARCHEO.S.

Uz hrvatske partnere, Grad Crikvenicu, Pučko otvoreno učilište Poreč i Grad Pazin, u projektu sudjeluju i tri talijanska partnera: Consorzio Teatro Publico Pugliese iz Barija kao nositelj projekta, Regione Abruzzo te Marche Teatro scarl iz Ancone. 

Cilj projekta, čije je predviđeno trajanje do 30. lipnja 2019. godine, uspostavljanje je suradnje među gradovima partnerima na valorizaciji kulturne i prirodne baštine, unaprjeđenju turističke ponude u skladu s principima održivog razvoja i zaštite okoliša, povećanje kvalitete turističkih usluga i turistička promocija baštine kroz sporazum o javno-privatnom klasteru održivog turizma. 

Svaki od partnera u narednim će mjesecima osmisliti strategiju organizacije i provedbe po jednog pilot-projekta kojega će u svome gradu provesti tijekom prve polovice 2019. godine. Uz suradnju i pomoć grupe stručnjaka iz područja sociologije, ekonomije i održivog razvoja, partneri će osmisliti inovativne turističke itinerare te se povezati s lokalnim dionicima s područja turizma, ugostiteljstva, hotelijerstva te povijesnim i kulturnim udrugama i ustanovama kako bi zajednički stvorili interaktivno i zanimljivo višednevno iskustvo za posjetitelje izvan ljetne turističke sezone. 

Grad Crikvenica je u travnju objavio Javni poziv dionicima iz područja turizma i ugostiteljstva koji su zainteresirani za osmišljavanje i realizaciju itinerara članstvo u javno-privatnom klasteru. Prikupljene su prijave Turističke zajednice Grada Crikvenice, turističkih agencija, hotelijera, ugostitelja, gradskih ustanova, članova udruga, vlasnika OPG-ova… Veseli nas što ćemo raditi na zajedničkom cilju – povećanju atraktivnosti Rivijere Crikvenice u predsezoni te promidžbi naše destinacije kao Rivijere ljubavi. Naime, naš će itinerar 2019. g. biti vezan uz praznik ljubavi – Valentinovo.

Prva radionica za dionike održana je 18. i 19. lipnja u Gradskoj vijećnici u Crikvenici. Na radionici su predstavljeni ciljevi projekta te su dionici svojim idejama formirali sadržaj budućeg itinerara, dok će se drugog dana radionice pa sve do druge radionice dionici putem virtualnih mreža razglabati o idejama vezanima za itinerar. Druga radionica za dionike koja će se održati u srpnju rezultirat će formiranim itinerarom te će se tom prilikom potpisati Sporazum o osnivanju javno-privatnog klastera, čime će se intenzivirati suradnja Grada Crikvenice i dionika u turizmu, ali i ojačati suradnja javnog, privatnog i civilnog sektora na području našega grada.

 

Top