Pohvala za uspješno provedenu naj akciju 2018.
Objavljeno: 11.12.2018.
Središnji koordinacijski odbor akcije Gradovi i općine – prijatelji djece dodijelio je pohvalu Gradu Crikvenici za uspješno provedenu naj-akciju u 2018. godini pod nazivom „Poduzetnički dani: znanost i poduzetništvo.“

Dvodnevna manifestacija „Poduzetnički dani“ organizirana je u svibnju 2018. godine u dvorani „Zora“ i Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici. Po prvi puta su se na ostvarivanju ovakve ideje povezali vrtići, lokalne zajednice, druge odgojno – obrazovne ustanove, fakulteti, podupiruće institucije gospodarstva i ostvareni gospodarstvenici kako zajednički mijenjali svijest o važnosti odgoja i obrazovanja za/kroz poduzetništvo i ulaganja u mlade poduzetnike.

Njeni ciljevi su bili: povezivanje odgojno obrazovnih ustanova od vrtića do fakulteta sa lokalnom zajednicom i institucijama koje pružaju podršku u razvoju poduzetničkih ideja; istraživanje i eksperimentiranje na kreativan način; prezentacija projekata usmjerenih na razvoj kompetencija poduzetnosti i inovativnosti kod djece; predstavljanje projekata mladih poduzetnika te približavanje poduzetničkih mogućnosti djeci i mladima.

Manifestacija je provedena u suradnji tri vrtića a u sklopu projekta „ Od ideje do ostvarenja“ koji je usmjeren na poticanje razvoja kompetencija inovativnosti i poduzetnosti kod djece i odgajatelja/učitelja. Organizatori poduzetničkih dana bili su vrtići „Radost“ Crikvenica, „Cvrčak i mrav“ Tribalj i „Fijolica“ Novi Vinodolski. Suorganizatori su bili HBOR područni ured za Primorje i Gorski Kotar; Obrtnička komora Primorsko - Goranske Županije i Poduzetnički centar Vinodol. Pokrovitelji cijele manifestacije su bili Ministarstvo znanosti i obrazovanja; Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta; Grad Crikvenica, Grad Novi Vinodolski i Vinodolska Općina.

 

Top