Najljepši božićni poklon - Crikveničanima nova sportska dvorana
Objavljeno: 23.12.2018.
Nova sportska dvorana pri Osnovnoj školi Zvonka Cara - dugo očekivani i najavljivani 14 milijuna kuna vrijedan sportski objekt priveden je kraju.
Objekt sportske dvorane s tribinama i galerijom zauzima površinu oko 1,5 tisuća kvadratnih metara. U galeriji se nalaze svlačionice sa sanitarijama i praonicama, kabinet za učitelja Tjelesnog odgoja, jedna učionica i spremište.

Riječ je o velikoj investiciji – cijeli projekt iznosi 14 milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za ovaj projekt odobrilo je čak dva milijuna kuna te tako pomogao projekt.  Sportska dvorana u sklopu OŠ Zvonka Cara koristit će se prvenstveno za potrebe učenika te škole. Njezinom izgradnjom povećat će se pedagoški standardi, a moći će je koristiti i sportske udruge u vrijeme izvanškolske nastave. Time će se rasteretiti Gradska sportska dvorana i omogućiti njezina veća tržišna iskorištenost, a poboljšat će se sportska infrastruktura na području Crikvenice. Izvođač radova je bila firma HM Patri d.o.o., projektatn Rožić arhitekti, a nadzor Kling d.o.o.

Svečanost otvorenja održana je zadnji dan prvog polugodišta, 21. prosinca te će tako već prvog dana drugog polugodišta školarci i sportaši moći koristiti dvoranu. Na samom svečanom otvaranju nastupali su Joso Butorac i kvalirska pratnja Mladen Žmak, dječji zbor Osnovne škole Zvonka Cara, članice plesnog kluba Dance Queen – Ira Đerić Hasanac, Katia Milić i Klara Šimić te mali čakavčići – Tara i David Valković te Ena Ban. Samo otvaranje još dinamičnijim i zanimljivijim učinio je voditeljski dvojac – dobro poznati Joso Krmpotić sa svojom malom kolegicom, čakavčicom Enom Ban.
Iznimno me veseli i ponosan sam što je upravo dvorana jedno od naših predizbornih obećanja čime samo potvrđujemo da ćemo se i dalje truditi i ispunjavati želje naših građana. Naime, u nedavnom istraživanju mišljenja naših sugrađana, projekt izgradnje školske sportske dvorane istaknut je kao jedan od najpotrebnijih projekata i to smo uspjeli ostvariti. Osim što će naši školarci sada imati svoju dvoranu za provođenje tjelesno-zdravstvene kulture u sklopu OŠ zvonka Cara, dvorana svojim dimenzijama odgovara i za održavanje svih drugih sportova čime će se rasteretiti i Gradska sportska dvorana te će se u novoj dvorani moći odigravati sve utakmice. Gradnjom dvorane Crikvenica potvrđuje da je grad sporta i zdravlja. Važno je da u gradu ima dovoljno prostora za brojne sportske udruge i klubove, a ovo će biti četvrta sportska dvorana u Crikvenici. Uz veliku Gradsku sportsku dvoranu, Osnovna škola Vladimira Nazora i Srednja škola dr. Antuna Barca imaju svoje dvorane košarkaških dimenzija. U sklopu cjelokupne sportske infrastrukture na području grada Crikvenica osim navedenih školskih i gradske dvorane ima i nogometni stadion, pomoćno nogometno igralište, atletsko borilište, više otvorenih igrališta uz školske objekte i plivalište. Kroz koju godinu na taj popis dodat će se i novo boćalište u Gornjem kraju – kazao je ponosno gradonačelnik Grada Crikvenica Damir Rukavina.

Naposljetku se zahvalio svim djelatnicima Osnovne škole Zvonka Cara na čelu sa ravnateljicom Desiree Pečaver na razumijevanju i kvalitetnoj suradnji, ali i svoj djeci koja su strpljivo čekala svoju dvoranu.
Ravnateljica Osnovne škole Zvonka Cara, Desiree Pečaver zahvalila se svima bez kojih realizacija ovog projekta ne bi bila moguća, a naročito Gradu Crikvenici koji je prepoznao važnost ovog projekta za školu i za cijeli grad. Svoj je govor završila zanimljivim i „toplim“ receptom za sreću i mir u svakodnevnom životu.

Velečasni Marinko Kajić blagoslovio je dvoranu kako bi uz Božju pomoć učenici i svi sportaši i dalje postizali vrhunske rezultate te kako bi bila još dugo na korištenje svima. Kazao je pritom da osim uvjeta za sport svakako temelj svakog društva treba biti obitelj te na poslijetku zaželio svima sretan i blagoslovljen Božić.

Svečano otvaranje bilo je nesvakidašnje, jer se nije rezala vrpca već je gradonačelnik Grada Crikvenice simbolično otvorio dvoranu prvim rukometnim golom, a kada se mreža zatresla školarci su dobili svoju dvoranu na korištenje.
Nesvakidašnji prizor je bio i završetak samog otvaranja. Na samom kraju svečanosti na vratima se pojavio gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić došavši vidjeti novootvorenu dvoranu te tako postao prvi posjetitelj koji je kročio u dvoranu nakon službenog otvaranja.

 


Top