Crikvenici nagrada za 130 godina turizma
Objavljeno: 23.12.2018.
Kvarnerski dan turizma održan je u prepunoj dvorani opatijskog hotela Royal, a na tradicionalnoj svečanosti u organizaciji TZ Kvarnera predsjednik Turističke zajednice Kvarnera, župan Zlatko Komadina i direktorica Irena Peršić Živadinov ugostili su turističke djelatnike i institucije s područja Primorsko-goranske županije te su najboljima među njima uručili posebna priznanja.

Direktor HTZ Kristjan Staničić, glavni tajnik Ministarstva turizma Ivo Bašić i direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov u svojim su obraćanjima izrazili zadovoljstvo turističkim rezultatima i čestitali najboljim turističkim djelatnicima, institucijama i proizvodima na Kvarneru u 2018. godini.

Direktorica Peršić Živadinov posebno je istaknula činjenicu da upravo Kvarner bilježi kontinuirani rast u proteklim godinama. Danas se na Kvarneru ostvaruje 50 posto više noćenja nego prije desetak godina, a bilježi se i veliko povećanje prometa u predsezoni, i to gotovo 90 posto. Kvarnerski dan turizma bila je prigoda za uručivanje brojnih priznanja. Uručene su tako godišnje turističke nagrade i priznanja nagrađenima u akcijama „Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2018“ i dobitnicima turističkih nagrada sustava turističkih zajednica u raznim kategorijama. U suradnji s Novim listom i Hrvatskom turističkom zajednicom ove su godine proglašeni i NAJkreativniji iznajmljivači te, naravno, „Čovjek ključ uspjeha - Djelatnik godine 2018“. 

Crikvenica se može pohvaliti da je ove godine primila nekoliko nagrada što je veliki uspjeh i velika nagrada za trud uložen u razvoj turizma na području grada u ovoj, za Crikvenicu slavljeničkoj godini, godini obilježavanja 130 godina turizma. Dodijeljene su godišnje turističke nagrade i priznanja u nekoliko kategorija, a u nastavku valja istaknuti kategorije i dobitnike u navedenim kategorijama s područja Grada Crikvenice.

Unutar kategorije posebna prizanja za doprinos razvitku turizma na Kvarneru – obljetnice poslovanja priznanje je dobila Thalassotherapia Crikvenica za 50 godina kontinuiranog djelovanja, a nagradu je u ime Thalassotherapije primio ravnatelj, Silvije Šegulja, dr. med. spec. pedijatar.

Posebno priznanje za obljetnicu organiziranog turizma dobila je Crikvenica u povodu obilježavanja 130 godina organiziranog turizma. U ime Grada Crikvenica nagradu je primila zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović, dok je u ime Turističke zajednica Grada Crikvenice nagradu primila voditeljica marketinga Gordana Jelenović.

Priznanja u kategoriji „Čovjek ključ uspjeha – djelatnik godine 2018.“ uručena su pobjednicima na županijskoj i državnoj razini. Crikvenica se unutar ovog segmenta može pohvaliti s nekoliko nagrada. U kategoriji privatni iznajmljivač, nagradu je dobio gospodin Dubravko Domijan, nositelj oznake kvalitete Turističke zajednice Kvarnera - Kvarner Family. U kategoriji djelatnik u pomorskom prijevozu nagradu je dobio gospodin Nenad Javorić, M/B Kamelija, a u kategoriji prodavač nagradu je dobila gospođa Ira Župan Bogdanović, suvenirnica Kredenca na županijskoj i državnoj razini.

Nagrada je u ruke Crikveničana došla u pravo vrijeme, na obljetnicu obilježavanja 130 godina turizma te je to zasigurno vjetar u leđa za daljnji napredak i razvoj te nove nagrade koje neće izostati nastavi li se turizam u Crikvenici razvijati na ovaj način, uz kvalitetne ljude i kvalitetnu ponudu.

Na poseban način, također već tradicionalno, predstavljena je bogata gastronomija Kvarnera u izvedbi odabranih restorana nositelja oznake Kvarner Food Plus i Kvarner Food te proizvođači autohtonih delicija iz OPG-ova diljem Kvarnera koji su udruženi u „Primorsku kašeticu“ te Udruga žlahtina koja je ponudila svježu ovogodišnju žlahtinu na degustaciju.

 


Top