Sjaj božićne kuglice
Objavljeno: 24.12.2018.
Uoči Božića u OŠ Vladimira Nazora održale su se dvije prekrasne večeri zahvaljujući vrijednim mladim glazbenim umjetnicima Glazbene škole te učenicima iz matične i područnih osnovnih škola.

Sredinom predblagdanskog tjedna održan je Božićni koncert Glazbene škole na kojem su nastupili talentirani mali glazbeni umjetnici. Njih su za nastup pripremili njihovi mentori Ljerka Šemeš, Ana Drinovac, Nikola Jedrlinić, Darko Majstorović i Džoni Švarc.

Drugoga dana u večernjim satima održala se božićna priredba. Ovogodišnja priredba pod naslovom „Sjaj božićne kuglice“ privukla je zaista mnogobrojnu publiku koja je uživala u raznovrsnom prigodnom programu. Na samom početku voditeljice Hana Baričević i Dalia Pelić na simpatičan su način pojasnile gostima zašto je ove godine u prvi plan stavljen taj sjajni ukras koji krasi svaku božićnu jelku. Naime, ogromne šarene kugle krasile su pozornicu u auli škole zaslugom članova Likovne skupine pod vodstvom učiteljice Suzane Kljuš.

Voditeljice su nazočne ipak podsjetile da Božić ne čine šarene kuglice, pokloni i blještav sjaj, već rođeni Isus, zajedništvo, ljubav i praštanje. Pjesmom, plesom i lijepim riječima učenici su dočarali pravu božićnu čaroliju, upravo ističući prave vrijednosti blagdana. Prvi su nastupili članovi malog pjevačkog zbora pod ravnanjem voditeljice Glazbene škole Ljerke Šemeš.

Raspjevani mališani stvorili su ugođaj pravog Božića, onog bijelog. Otjevali su pjesmu Zima i pjesmu Svi veselo kite jelke. Uživalo se i u glumi. Učenici 6. b razreda i njihova razrednica, učiteljica Jasna Mataija, pripremili su igrokaz na engleskom jeziku pod naslovom Božićna priča, Charlesa Dickensa. Mali čakavčići iz PŠ Jadranovo pitali su se: Kadi su su pahulje ovo leto?“ Njih je za nastup pripremala učiteljica Ankica Gržac. A bijeli Božić i pahuljica roj u svojoj pjesmi Pahuljice padajte željno su priželjkivali i učenici prvog i drugog razreda pod vodstvom učiteljice Branislavke Blizanac.

Tihu noć, svetu noć, noć u kojoj se rodio Spasitelj naš, dočarale su članice recitatorske skupine. Djevojke su izvele recital Božićna noć, a njih je pripremila voditeljica recitatorske skupine Edita Starčević. Božićnu priredbu i ove su godine začinili čarobni zvuci klavira. Leona Bondžić i Daniel Paluh, učenici 5. razreda Glazbene škole, pripremili su zaista nešto posebno. Njih dvoje izveli su četveroručno skladbu Petra Iljiča Čajkovskog pod nazivom „Marš“ iz čuvenog baleta „Orašar“. Njihova mentorica je profesorica klavira Ana Drinovac. U dobrom plesnom ritmu zagrijali su atmosferu mališani iz produženog boravka koje su za nastup pripremale učiteljice Katarina Baretić i Željka Bogdanović, a potom su učenici iz PŠ Dramalj pokazali kako se u Dramlju „čaga“ božićni country pod vodstvom učiteljice Marijane Bezić.

Učenica prvog razreda Glazbene škole Dina Jurić uz pratnju svoje profesorice Ljerke Šemeš izvela je skladbu na klaviru Mađarski ples, a u poznatom ritmu cupkalo se i u publici. Prve je darove mali Isus dobio iz ruku sveta tri kralja. Njihov dolazak u Betlehem slijedeći najsjajniju zvijezdu na nebu opjevali su mnogi pjesnici, a za taj sveti događaj vežu se i mnogi narodni običaji. Priču o tri putnika, o tri kralja što su pratili sjajnu zvijezdu ispričali su na svoj način učenici 6. a razreda Leon, Kristijan, Niko, Antonio, Klea i Gabriela. Njih su za ovaj nastup pripremale učiteljice Jasmina Manestar i Sara Ivančić.

Kako je nigda bilo va Crikvenici na Sveti tri kralji ispričali su učenici Čakavske skupine matične škole pod vodstvom učiteljice Marijane Pohl. Njihova točka nosila je naslov Sveta tri kralji prema kazivanju Đurđice Ivančić Dusper. Njima se na pozornici pridružio i veliki pjevački zbor Glazbene škole pod ravnanjem profesorice Ljerke Šemeš. Zbor je otpjevao pjesmu Tri kralja jahahu i pjesmu Veseli se majko Božja. Na samom kraju programa dvjema se voditeljicama na pozornici pridružila ravnateljica Škole profesorica Deana Čandrlić Zorica koja je svima zaželjela prije svega mnogo radosti u nadolazećim blagdanima te sretnu i uspješnu novu 2019. godinu. Najljepšu želju za kraj poručili su zajedno članovi velikog i malog pjevačkog zbora uz pjesmu Sretna nova godina.

Božićnu priredbu „Sjaj božićne kuglice“ režirale su vjeroučiteljica Daniela Gršković – Mataija i učiteljica Jasmina Manestar.

 


Top