Dodijeljeno 48 stipendijskih ugovora učenicima i studentima
Objavljeno: 27.12.2018.
Grad Crikvenica i ove je godine uručio Ugovore o stipendiranju učenicima i studentima s područja grada Crikvenice.

Tako je danas, 27. prosinca u dvorani Zora upriličeno svečano potpisivanje i uručivanje ugovora za ukupno 48 učenika i studenata s područja grada Crikvenice za školsku i akademsku godinu 2018./2019.

Svečanost je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice gospođa Ivona Matošić Gašparović prigodnim riječima. Prije svega je pozdravila sve nazočne i čestitala im na njihovom uspjehu te zaželjela još mnogo sreće i uspjeha u daljnjem radu. Grad Crikvenice i ove godine dodjeljuje stipendije u tri kategorije: - Stipendije po osnovi izvrsnosti, stipendije po osnovi deficitarnih zanimanja te stipendije po osnovi nadarenosti uz socijalni kriterij. Za stipendije će Grad Crikvenica u ovoj školskoj/akademskoj godini izdvojiti preko 400.000,00 kuna, a od ove školske/akademske godine uvedena je i jedna značajna novina. Stipendije u deficitarnim zanimanjima mogu se dodijeliti i studentima koji studiraju na sveučilištima u okviru Europske Unije, pa su ove godine dva studenta koji studiraju u inozemstvu ostvarili pravo na gradsku stipendiju. Istaknula je i projekte koje grad provodi, a njime nastoji potaknuti poduzetnički duh kod svih uzrasta te sredstva koja se izdvajaju za poticanje sportaša u našem gradu.

Ovom prilikom zamjenica je uputila čestitku i stipendistima Grada Crikvenice koji su ostvarili pravo i na državnu stipendiju. Njima danas nećemo uručiti ugovore o stipendiranju, ali ćemo ih s velikom radošću i ponosom nagraditi prigodnim poklonom. Oni su Tomislav Glavan, Antonio Kovačev, Lucijan Srdoč i Arijana Stanković, kazala je zamjenica Matošić Gašparović. Za kraj je još jednom svima čestitala te završila svoj govor upečatljivom rečenicom da je obrazovanje najmoćnije oružje koje se može upotrijebiti da se promjeni svijet.
Stipendije iznose 500,00 kuna mjesečno za učenike te 800,00 kuna mjesečno za studente.

Učenici koji su dobili stipendije su: Luka Peričić, Dominik Divković, Alisa Redžeplar, Doris Jeličić, Marta Vukelić, Karla Antić, Martina Bačić, Paolo Dugandžić, Krešimir Mađar, Petra Novkovski, Ana Radočaj, Marin Lošić, Ivica Babić, Ivona Babić, Bajram Džan Bečiri, Ivan Car, Antonio Jurčić, Sanja Jurčić, Damir Kovačev, Ana Novak, Josip Novak, Anđelina Pecolaj, Carla Pšenica, Julija Švast, David Tomišić i Mario Tričić.

Studenti koji su dobili stipendije su: Ennio Pečaver, Petra Pilić, Marino Kurtović, Natko Štiglić, Franko Car, Romina Antić, Luka Jurinčić, Hana Car, Dora Lončarić, Antonia Šegulja, Antonjela Antić, Lidija Mijatović, Ana Brnić, Leo Gašparović, Sara Mandekić, Vedrana Glavan, Ella Crnić, Nerea Cossutti, Ivana Škara, Loredana Pincan, Amalija Margeta i Natalija Štimec.

Nakon same svečanosti uručivanja ugovora o stipendiranju zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović pozvala je sve učenike i studente u Gradsku knjižnicu gdje ih je dočekala ravnateljica Irena Krmpotić koja im je čestitala na njihovom uspjehu te ih iznenadila poklonom – besplatnom godišnjom članarinom u Gradskoj knjižnici, a nakon toga su se svi skupa počastili malim slatkim zalogajima.

Grad Crikvenica uistinu shvaća važnost i ulogu mladih u društvenoj zajednici te ih nastoji poticati i motivirati za daljnji uspješan rad kroz razne projekte i poticaje.

 


Top