Međunarodni folklorni festival „Adriatica Folk Fest“
Objavljeno: 19.06.2019.
Ljubitelji folkloristike, posebno tradicionalnih plesova i pjesama, znaju da se na Rivijeri Crikvenica već nekoliko godina zaredom u lipnju i kolovozu održava Međunarodni folklorni festival „Adriatica Folk Fest“.
Ove je godine prvi termin festivala u Selcu od 19. do 23. lipnja, a drugi u Crikvenici od 21. do 25. kolovoza.

Lipanjski je susret folkloraša u Selcu zakazan za petak, 21. lipnja na novom trgu (Obala hrvatskih branitelja) od 21 h. Bit će to vesela i opuštena večer uz more u društvu raznih zanimljivih kultura, narodnih običaja te predivnih živopisnih ženskih i muških narodnih nošnji koje nemamo priliku vidjeti svaki dan.
Sakupljači, čuvari i promotori kulturne baštine i tradicije iz raznih krajeva svijeta će na pozornici zvukom, riječju i pokretom kazivati priče o kulturno-povijesnom blagu i promovirati bogatstvo različitosti među narodima.

Ovo lipanjsko izdanje festivala predstavlja Večer slovačkog folklora jer 150 sudionika dolaze upravo iz Slovačke, a domaćina će predstavljati KUD „Vatroslav Lisinski“ iz Crikvenice. Večer će brzo proletjeti uz dinamične nastupe folklornih skupina i upoznavanje zanimljivih tradicionalnih pjesama i plesova, a sudionici će, kao i svake godine, posebno uživati u druženju, sklapanju novih prijateljstava i upoznavanju Rivijere Crikvenice.

Organizator Međunarodnoga folklornog festivala "Adriatica Folk Fest 2019." je udruga "Hrvatski folklorni festivali" iz Zagreba.
Suorganizatori su Turistička zajednica Grada Crikvenice, Turistička zajednica Grada Novi Vinodolski i Centar za kulturu Grada Novog Vinodolskoga.
Festival se organizira pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Crikvenice i Gradonačelnika Grada Novog Vinodolskog.
Top