Grad Crikvenica nacionalni predstavnik za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2019.
Objavljeno: 15.07.2019.
Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2019 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska te se nagrade dodijeljuju u šest kategorija:
Promicanje poduzetničkog duha
Ulaganje u poduzetničke vještine
Poboljšanje poslovnog okruženja
Poticanje internacionalizacije poslovanja
Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa
Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Odbor za vrednovanje i odabir EEPA 2019 projekata na nacionalnoj razini od prijavljenih projekata/inicijativa odabrao je dva kandidata kao nacionalne predstavnike na europskoj razini.

S ponosom možemo reći da je Grad Crikvenica jedan od dva nacionalna predstavnika i to u kategoriji Ulaganje u poduzetničke vještine "Edukacijom do uspjeha.

 

Top