Potpisan Ugovor o darovanju viška iskopa Gradu Crikvenici
Objavljeno: 15.07.2019.
Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina potpisali su Ugovor o darovanju viška iskopa kojim Ministarstvo daruje Gradu Crikvenici višak iskopa ukupne vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna u svrhu uređenja i proširenja plaža Dramalj i Podvorska.

Projektom za koji se potpisuje Ugovor o darovanju viška iskopa, prema kojem se Gradu Crikvenici daruje višak iskopa mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena u količini od 125.926,85 m3 u rastresitom stanju ukupne vrijednosti preko 2,5 milijuna kuna, realizirat će se uređenje i proširenje plaža po „Idejnom projektu uređenja plaža Dramalj“ i „Idejnom projektu uređenja plaža Podvorska uz šetalište Vladimira Nazora, Crikvenica“ na području grada Crikvenice.

Potpisivanju su osim ministra Marića i gradonačelnika Rukavine nazočili i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, pomoćnica ministra državne imovine Ivana Pintar te zamjenica gradonačelnika Grada Crikvenice Ivona Matošić Gašparović.

Gradonačelnik se na samom početku svečanog potpisivanja zahvalio resornom ministarstvu na darovanju potrebnog materijala za plažne prostore koji su glavni adut Crikvenice kao turističke destinacije. Isto tako zahvalio se i na zemljištu koje je dobiveno, a na kojem su upravo u tijeku radovi na novom centralnom crikveničkom groblju u Zoričićima.

Ministar Oleg Butković također je iskazao zadovoljstvo s obzirom da se radi upravo o ulaganju u plaže što direktno spada u njegov djelokrug rada. Ovom prilikom je pohvalio dobru suradnju s Gradom Crikvenicom te spomenuo i izgradnju zapadnog lukobrana, investiciju tešku 35 milijuna kuna koju u potpunosti financira Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministar Goran Marić, jedan od potpisnika Ugovora o darovanju iskazao je zadovoljstvo suradnjom te kazao kako se nada da će ovaj dar pomoći obnovi plažnih prostora i kako će doprinijeti kvaliteti turističke ponude Grada Crikvenice. Naglasio je i kako je Ministarstvo preko milijardu kuna vrijedne imovine prenijelo u vlasništvo jedinica lokalne samouprave. Time se nastoji obnoviti imovinu, ali i život na tim područjima, jer navedeni ugovori doprinose razvoju jedinica lokalne samouprave i utječu na kvalitetu života, budućnost i zapošljavanje.

Nakon kratkog obraćanja ministara i gradonačelnika potpisan je Ugovor o darovanju te su ministri potom otišli u obilazak i potpisivanje Ugovora u Novi Vinodolski.

 

Top