Dan(i) turizma u Selcu
Objavljeno: 30.07.2019.
Ljetni se dani sve brže nižu jedan za drugim, prepuni aktivnosti u sklopu programa Crikvenica Summer Showtime, koji povezuje događanja u srpnju i kolovozu na Rivijeri Crikvenici.

Za nekoliko će dana jedno od njih razveseliti posjetitelje Selca i donijeti brojne zabavne aktivnosti, od sajamske i gastronomske ponude i raznolikog glazbenog programa do tradicionalne noćne karavanske vožnje brodicama.

Naime, Selce od 1. do 4. kolovoza slavi Dan(e) turizma, i tako već više od pedeset godina, u spomen na 4. kolovoza 1894., kada je otvoreno prvo javno uređeno kupalište u mjestu. I ove nas godine očekuje nekoliko veselih dana, a sve kreće u četvrtak, 1. kolovoza u 18 h, uz tradicionalnu Primorsku noć. Vrijedni će izlagači tom prilikom nuditi razne prirodne i domaće proizvode, poput sira, ulja, meda, džemova ili likera, a kreativci će izložiti svoje originalne suvenire i rukotvorine. Uživat ćemo u zvucima primorskih pjesama, za razliku od petka, 2. kolovoza, kada će večer uljepšati potpuno drugačiji ritmovi - strane i svima jako dobro poznate glazbene uspješnice u izvedbi Beatles Tribute banda.

Subota navečer, 3. kolovoza, bit će posvećena tradiciji i sjajnoj glazbi uz Susret primorskih zborova.

Na Dan turizma, 4. kolovoza, selački će ribari, kao i svake godine, već od jutra na rivi peći i nuditi ribice i domaće vino u društvu veselog Trija „Crikvenica“. U 20:30 h kreće tradicionalna i uvijek atraktivna karavanska vožnja brodicama ukrašenima jasenovim granama i treptavim svjetlima ferala, a predvodit će ih drveni jedrenjak "Paša". Za odličnu atmosferu i cjelovečernju zabavu na rivi pobrinut će se od 20 h grupe „Insula“ i „Vigor“, a ovu će opuštenu ljetnu priču najbolje zaokružiti ponoćni vatromet.

Vidimo se na Danima turizma od 1. do 4. kolovoza u Selcu!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice
Suorganizatori: KUD „Neven", ŠRK „Oslić“, Caffe bar „Mario“
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

 


Top