Potpisivanje ugovora - radovi na uređenju prometnice s oborinskom odvodnjom - ul. Pavla Radića i Gundulićeva ul.
Objavljeno: 14.10.2019.
Rok izvođenja radova je 8 mjeseci. Izraditi će se prometno rješenje te će se radovi izvoditi po fazama, kako bi se osigurao djelomičan i adekvatan pristup svim stanarima sukladno uvjetima na terenu.

Danas je u Gradu Crikvenica svečano potpisan Ugovor o izvođenju radova na uređenju prometnice s oborinskom odvodnjom – ulica Pavla Radića i Gundulićeva ulica.

U ime Grada Crikvenice ugovor je potpisao gradonačelnik g. Damir Rukavina te u ime tvrtke Izgradnja d.o.o. g. Arsen Bistričić.

Radi se o investiciji koja je vrijedna gotovo devet milijuna kuna i čije je predviđeno trajanje radova osam mjeseci.

Rekonstrukcija će obuhvatiti radove na oborinskoj odvodnji, trasu vodovoda te obnovu javne rasvjete i EKI instalacija. Unutar zahvata, planirana je i kompletna obnova kolnika i površina uz cestu do ogradnih zidova ili zgrada, obnova horizontalne i vertikalne signalizacije te uređenje kontaktne zone priključnih cesta, prilikom čega će se posebna pažnja posvetiti nizu točaka kako bi se omogućili postojeći prilazi zgradama, garažama, priključnim cestama i sl., a obnoviti će se i potporni zid na samom početku Gundulićeve – nasuprot zgrade vatrogasaca.

Gradonačelnik je istaknuo kako je ovo nastavak investicijskog ciklusa vrijednog više od 40 milijuna kuna koji osim ulaganja u energetsku obnovu osnovnih škola, gradnje boćališta, novog groblja i uređenja plaže u Jadranovu, obuhvaća i uređenje centra Crikvenice te kako je rekonstrukcija nužna jer su obe ulice u derutnom stanju zbog pojedinih neriješenih infrastrukturnih elemenata.

G. Bistričić je istaknuo kako će se radovi izvoditi u fazama, kako bi se stanarima što je više moguće osigurao neometani svakodnevni život i zamolio ih za razumijevanje i strpljenje.

 


Top