Europa za građane - održano regionalno umrežavanje organizacija u Sarajevu
Objavljeno: 29.10.2019.
U Sarajevu, u hotelu Holiday Inn, od 22.- 24. listopada 2019. održana je regionalna radionica i umrežavanje organizacija u sklopu programa Europa za građane 2014-2020 pod nazivom Connecting Neighbours 2019 – writing the EU story together, u organizaciji Ureda za udruge Vlade RH, kao nacionalne kontakt točke Programa, s partnerima- nacionalnim kontakt točkama iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Crne Gore.

Događanje je organizirano s ciljem umrežavanja potencijalnih partnera iz regije te što kvalitetnije zajedničke pripreme projektnih prijedloga za natječaje Programa u 2020. godini. 45 sudionika iz zemalja partnera su kroz predavanja dobili informacije o sadržaju programa, njegovim mjerama, višegodišnjim prioritetima, tehničkoj pripremi projektnih prijedloga te osnove projektnog menadžmenta. Kroz interaktivne vježbe i business speed dating inicirano je umrežavanje organizacija te definiranje 8 projektnih prijedloga koji su razrađeni po grupama i predstavljeni svim sudionicima, uz stručno komentiranje predstavnica kontakt točaka iz Hrvatske i Srbije i Slovenije Željke Markulin i Sanje Atanasković Opačić i Darje Sekule Krstič.

Regionalnoj radionici prisustvovala je ispred Grada Crikvenice Denisse Mandekić , viša stručna suradnica za gospodarstvo, turizam i projekte.

Prezentaciju o programu Europa za građane 2014-2020 možete preuzeti u privitku.

 

Top