Održana 12. smotra udruga u kulturi Grada Crikvenice
Objavljeno: 13.11.2019.
Prošlog je vikenda u Domu kulture u Jadranovu održana 12. po redu Smotra Udruga u kulturi Grada Crikvenice, čiji je organizator kulturno-umjetničko društvo „Martin Matetić“ iz Jadranova.

Postala je to tradicionalna manifestacija na kojoj udruge u kulturi predstavljaju svoje postignuća u očuvanju kulturne baštine ali i razvoju kulture u gradu.

Ove godine po prvi puta se je manifestacija „preselila“ u prostor Doma kulture u Jadranovu s ciljem da se svake godine održi na različitom mjesto, u Selcu, Dramlju Crikvenici ili Jadranovu ovisno o organizatoru iste. U programu je nastupilo i predstavilo se ukupno osam KUD-ova s područja Grada Crikvenice: KUD „Martin Matetić“ Jadranovo, pjevački zbor pod vodstvom Ivana Nina Načinovića i tamburaška sekcija pod vodstvom Marijana Matejčića, KUD „Jelena“ Dramalj, pjevački zbor s voditeljem Jadranom Matešinom, zatim Katedra čakavskog Sabora „Kotor“ Crikvenica i pjesnik Mladen Barac, ženska Klapa „Sveta Jelena“ , voditeljica Marijana Bezić, KUD „Neven“ Selce, pjevački zbor s voditeljicom Tatjanom Veljanovskom, KUD „Vatroslav Lisinski“ Crikvenica, dječja plesna sekcija s voditeljicom Lidijom Kršul Medek i Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, folklorna skupina uz voditeljicu Veru Peko Lončar. Pjesme i plesa i ugodnog druženja nije nedostajalo…

Pokrovitelji manifestacije su Grad Crikvenica, TZG Crikvenice, Eko-Murvica d.o.o. i Mjesni odbor Jadranovo.

 


Top