Preko šest milijuna kuna za energetsku obnovu Crikveničkih osnovnih škola
Objavljeno: 05.12.2019.
Crikvenica je bila domaćin svečanom potpisivanju ugovora vrijednih 12 milijuna kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova uručilo je sredstva i Gradu Vrbovskom te općinama Brod Moravice, Matulji, Kostrena i Ravna Gora.

Državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova Nikolina Klaić svečano je u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata na lokalnoj razini gradovima Crikvenici i Vrbovskom te općinama Brod Moravice, Matulji, Kostrena i Ravna Gora.

Ugovori pokrivaju 11 projekata vrijednih gotovo 12 milijuna kuna. Crikvenica je od Ministarstva dobila više od šest milijuna kuna za energetske obnove obiju crikveničkih osnovnih škola – Osnovne škole Zvonka Cara i Osnovne škole Vladimira Nazora. Vrbovsko je dobilo 250 tisuća kuna za zaštitnu ogradu i odvodnju na cesti Gomirje-Kosanovići te 150 tisuća kuna za javnu rasvjetu. Općina Matulji ugovorima je osigurala gotovo 3,2 milijuna kuna za energetsku obnovu škole u Matuljima, Jušićima, vrtića i škole u Rukavcu te zgrade općine u Matuljima. Kostrena je dobila gotovo milijun u pol kuna za energetsku obnovu vrtića Zlatna ribica. Ravna Gora je dobila 400 tisuća kuna za sanaciju nerazvrstane ceste Marinići, a Općini Brod Moravice je uručeno 450 tisuća kuna za sanaciju prometne infrastrukture stradale u tuči i bujicama.

Domaćin potpisivanja, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina istaknuo je da je Crikvenica u dvije godine povukla gotovo deset milijuna kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Zahvalio je državnoj tajnici za milijun kuna za energetsku obnovu vrtića, za dva milijuna kuna za školsku sportsku dvoranu pri Osnovnoj školi zvonka Cara te za preko šest milijuna kuna za energetsku obnovu osnovnih škola. Nastavit ćemo jako dobru suradnju koja traje zadnje dvije godine, a kandidirat ćemo projekte i na druga ministarstva – najavio je gradonačelnik Rukavina te dodao kako je Crikvenica u ovoj godini od ministarstava i Europske unije povukla čak 27 milijuna kuna potpora za svoje projekte. Crikvenički gradonačelnik je istaknuo kako su u Crikvenici u tijeku investicije vrijedne 90 milijuna kuna.

Državna tajnica je istaknula da je u tri godine Ministarstvo financiralo 1.112 projekata vrijednih 860 milijuna kuna. Želja nam je ravnomjerni razvoj Hrvatske, da se u svim sredinama omoguće jednaki uvjeti života. Ni proračuni gradova, županija, čak ni države nisu dovoljni za stvaranje preduvjeta za kvalitetan život u svim krajevima Hrvatske u zato se treba još snažnije okrenuti europskim sredstvima, zaključila je državna tajnica.

 

Top