Otvoren natječaj „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ namijenjen poduzetnicima
Objavljeno: 12.12.2019.
Unutar prioritetne osi „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija“ otvoren je novi poziv „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koje proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II“ (IRI2).

U prvoj fazi ovog poziva iz 2016. godine sufinancirano je 87 projekata koji su prijaviteljima i partnerima donijeli više od 683 milijuna kuna.

U ovom pozivu je dostupno 770.000.000,00 kn bespovratnih sredstava, pri čemu je minimalni iznos: 1.000.000,00 kn, a maksimalni iznos: 30.000.000,00 kn.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici uz (opcionalno) partnerstvo s poduzetnicima i/ili organizacijama za istraživanje i širenje znanja koja doprinose svojim znanjem, resursima i istraživačkim kapacitetima u provedbi projekata istraživanja i razvoja. Projekt mora rezultirati razvojem novih ili znatno poboljšanih proizvoda (dobro ili usluga) koje proizlaze iz istraživačko-razvojnih aktivnosti prijavitelja i partnera (ukoliko postoje).

Za više informacija preuzmite privitak.

 

Top