Izložba fotografija Istoga Žorža u Gradskoj galeriji Crikvenica
Objavljeno: 10.02.2020.


Rođen je 27.09.1947. u Rijeci. Završio školu za fotografe u Rijeci i uz oca Bogomira usavršavao zanat u obiteljskom foto studiju ''Foto Belveder'' u Rijeci. Već 1962. izlaže u Zagrebu kao član foto kluba ''Color'' svoju prvu fotografiju. Uz rad u foto studiju aktivno izlaže na izložbama umjetničke fotografije te do 2019. izlaže na 400 skupnih i 40 samostalnih izložbi.

Godine 1990. postaje član HDLU Rijeka i aktivno izlaže na izložbama i to osim fotografije radove grafike, kiparstva, slikarstva i multimedije. Dobitnik je više nagrada, diploma i pohvala.

Za aktivan rad u foto klubu i edukaciji fotografije dobitnik je brončane, srebrne i zlatne plakete Zajednice tehničke kulture. Fotografije su mu objavljene u mnogim stručnim publikacijama, knjigama, katalozima i prospektima. Uz fotografiju aktivno se bavi snimanjem dokumentarnih filmova. Pet godina surađuje kao snimatelj na HTV-u, a devet godina predaje fotografiju kao učitelj praktične nastave na Prirodoslovno-grafičkoj školi u Rijeci. Stalni je suradnik muzeja i drugih kulturnih ustanova u Rijeci.

 

Top