Uvedene e-propusnice za napuštanje mjesta prebivališta za područje Grada Crikvenice
Objavljeno: 08.04.2020.
Grad Crikvenica je od ponedjeljka, 6. travnja, kao i cijela Hrvatska, u sustavu izdavanja e-propusnica.

Osobe kojima je potrebna propusnica iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, propusnice moraju zatražiti od Stožera civilne zaštite Grada Crikvenice.

Propusnice je potrebno zatražiti putem sustava e-propusnica putem slijedećeg linka: https://epropusnice.gov.hr/

Svi građani koji iz gore navedenih razloga trebaju propusnicu Stožera civilne zaštite Grada Crikvenice, na navedenoj stranici idu na: Ulaz za građane te potom Dozvoli.

Na ekranu će se pojaviti cijeli niz mogućnosti za prijavu te je nakon prijave bilo kojim načinom potrebno ispuniti sve tražene podatke i poslati zahtjev. E-propusnicu će osoba koja ju je zatražila moći vidjeti u sustavu E-propusnice u rubrici Pregled propusnica.
Ukoliko netko od građana nema mogućnost prijave niti na jedan navedeni način, moguće je kao i do sada ispuniti Zahtjev za izdavanje propusnica koji se nalazi na web stranici Grada Crikvenice te poslati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili doći osobno i ispuniti fizički zahtjev te dobiti propusnicu.

Za bilo kakva pitanja na raspolaganju je broj telefona 051/455-461 svakim radnim danom.

E-propusnice uvedene su radi lakše i brže komunikacije te kako građani ne bi trebali dolaziti u zgradu Gradske uprave. Ovim putem ističemo kako je bitno da osobe kojima je izdana propusnica, prilikom provjere MUP-a na teretnu, dokument predoče policijskim službenicima. Dokument na sebi sadrži OIB osobe putem kojeg će biti provjerena valjanost propusnice.

Isto tako, s obzirom da će Stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave biti zaduženi i za dio propusnica koje samostalno ne mogu izdati poslovni subjekti s područja grada Crikvenice, gore navedeni kontakti također stoje na raspolaganju za sva pitanja.

Za sve ostale slučajeve, zaposlenike tvrtki odnosno ljude koji idu u zdravstvene ustanove i slično, propusnice prema Odluci kao i do sada izdaju njihovi poslodavci odnosno liječnici opće prakse.

 

Top