Crikveničkim poduzetnicima 600.000,00 kuna bespovratnih sredstava
Objavljeno: 21.07.2020.
Grad Crikvenica svake godine iz Proračuna izdvaja znatna bespovratna sredstva koja dodjeljuje poduzetnicima na području grada Crikvenice kako bi potaknuo njihovu aktivnost te im pomogao u funkcioniranju.

Na temelju raspisanog Javnog poziva, ove je godine zaprimljeno 68 prijava za mjere poticanja poduzetništva, a 60 ih udovoljava uvjetima što iznosi preko 600.000,00 kuna. Odobrene su 44 mjere, a već sada je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović istaknula da će se rebalansom proračuna osigurati i dodatna sredstva za poduzetnike te da će tako svi koji su se javili na ovaj javni poziv i udovoljavaju uvjetima, dobiti sredstva.

Najviše prijava bilo je za mjeru 2.4. – 19 prijava (nabava opreme, ugradnja strojeva i uređenje poslovnog prostora), ali i za žensko poduzetništvo -17 prijava te deficitarna zanimanja 9 - prijava. Veseli i broj prijava za poticanje zapošljavanja mladih-6 prijava, odnosno 11 zaposlenih do 30 godina.

Prije samog početka potpisivanja Ugovora svim nazočnima se kratko obratila zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović koja je istaknula kako je izrazito veseli da je ove godine jako veliki broj prijava upravo za poticanje zapošljavanja mladih ljudi na neodređeno vrijeme te je zastupljen segment ženskog poduzetništva i deficitarnih zanimanja. Zamjenica je istaknula i kako je Grad Crikvenica uistinu bio na raspolaganju poduzetnicima cijelo vrijeme trajanja pandemije te kako i dalje održava redovite sastanke i komunicira sa predstavnicima poduzetnika i kreiraju se olakšice kako bi prebrodili ova izazovna vremena. Tako je u prvom krugu olakšica svim poduzetnicima koji rade cjelogodišnje (osam i više mjeseci) oproštena komunalna naknada, zakup terasa te poslovnih prostora u vlasništvu grada za polovinu ožujka, cijeli travanj i polovinu svibnja. Ugostiteljima je osim toga omogućeno i nenaplatno proširenje terasa, kako onim cjelogodišnjim tako i sezonskim. U drugom krugu olakšica, sezonskim su objektima oproštene 2/12 najma terasa i zakupa poslovnih prostora. Grad Crikvenica prihodovao je 2,5 milijuna kuna manje u korist svojih poduzetnika, a u svrhu pomoći za njihovo funkcioniranje u vrijeme koronavirusa.

Potpisivanje ugovora je upriličeno u Gradskoj vijećnici Grada Crikvenice poštivajući sve donesene epidemiološke mjere. Poduzetnici su potpisali ugovore te je nakon toga održano i kratko druženje ispred zgrade Stare škole.

Na samom kraju potpisivanja zamjenica gradonačelnika Silvia Crnić čestitala je poduzetnicima te kazala kako je sretna što je u ovoj godini tako puno kvalitetnih prijava. Zamjenica Crnić je pohvalila poduzetnike što su imali hrabrosti ulagati u ovim izazovnim vremenima te je istaknula kako vjeruje da će im se to sigurno isplatiti i da im želi sreću u daljnjem poslovanju.

Imena poduzetnika i iznos potpore nalaze se u posebnom dokumentu koji je sastavini dio ovog priopćenja.

 

Top