Počelo je odborjavanje za 110. plivački maraton Šilo-Crikvenica
Objavljeno: 14.08.2020.
Krajem srpnja otvorene su prijave za 110. po redu Plivački maraton Šilo-Crikvenica. Rivijera Crikvenica je poznata kao „grad maratona“, a ovaj plivački je najpoznatiji i najstariji na Jadranu.

Zbog epidemioloških razloga je donijeta je odluka o određivanju maksimalnog broja plivača pa će na ovom najdugovječnijem događanju na Rivijeri Crikvenica moći sudjelovati samo 110 plivača! Broj je to koji je puno manji od broja prijavljenih prijašnjih godina, kada je maraton iz godine u godinu rušio rekorde po broju sudionika pa je veći broj plivača ostao bez mogućnosti za nastupom.

Svi prijavljeni odradili svoju prijavu u jednome danu, odnosno u samo pet sati od otvaranja prijava. Najviše se plivača prijavilo iz Hrvatske, no ima natjecatelja iz Slovenije, Slovačke, Italije, Južne Afrike i Nizozemske. U konkurenciji je 16 maloljetnika, koji plivaju uz privolu svojih roditelja. Žene i muškarci se natječu istodobno, ali se rezultati ocjenjuju odvojeno, i to u ukupno 18 kategorija. Posebna vrijednost je nastup cijelih obitelji, među kojima je pozitivni natjecateljski naboj izuzetno velik.

Maraton će se i ove godine tradicionalno plivati 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, zaštitnice Crikvenice. Dužina plivačke staze iznosi 3500 m. Start je u 10:00 sati u Šilu na otoku Krku, cilj u centru Crikvenice, na Gradskom plivalištu. Završetak natjecanja je u 11:30 sati. Za vrijeme natjecanja se primjenjuju pravila Hrvatskoga saveza daljinskog plivanja, koja provode vrhovni sudac i sudački žiri. Maraton će pratiti i Sportska televizija, a prilozi će biti objavljeni u utorak (18.8.) u 17:25 i srijedu (19.8.) u 10:15 sati.

Organizator 110. Plivačkoga maratona Šilo-Crikvenica je Turistička zajednica Grada Crikvenice.
Suorganizatori: PŠRD "Arbun" Crikvenica, ŠRK "Oslić" Selce, ŠRD "Lovrata" Dramalj, ŠRD "Tunera" Jadranovo, ŠRK "Čikavica" Šilo, Jedriličarsko društvo "Val", Jedriličarski klub „Jadro“ Selce, KPA "Crikvenica", CPK, Vaterpolo klub „Crikvenica“.
Pokrovitelji: Grad Crikvenica, Županijska lučka uprava Crikvenica, Lučka kapetanija ispostava Crikvenica, Županijska lučka uprava Krk, "Eko-Murvica" d.o.o.

Detaljnije informacije o 110. Plivačkome maratonu Šilo-Crikvenica možete pronaći na web stranici www.rivieracrikvenica.com, a sve novosti redovito pratite i na Facebook stranicama Plivački maraton Šilo – Crikvenica i Crikvenica – Croatia.

Ako razmišljate kako i gdje provesti blagdan Velike Gospe, ne dvojite ni sekunde. Posjetite naš 110. po redu Plivački maraton Šilo – Crikvenica i navijajte za sve plivače! 3-2-1-maratone kreni!

 


Top