Dodijeljene potpore svim prijavljenim poduzetnicima s područja Grada Crikvenice
Objavljeno: 06.11.2020.
Grad Crikvenica svake godine iz Proračuna izdvaja znatna bespovratna sredstva koja dodjeljuje poduzetnicima na području grada Crikvenice kako bi potaknuo njihovu aktivnost te im pomogao u funkcioniranju.

S obzirom na izvanredne okolnosti koje su na snazi od ožujka, mjere su ove godine i više nego dobrodošle.

Valja podsjetiti da je ove godine zaprimljeno ukupno 68 prijava za mjere poticanja poduzetništva na području grada, a njih čak 60 udovoljilo je uvjetima javnog poziva. Izraženo novčano to je gotovo 630.000,00 kuna. U prvom krugu su odobrene 44 mjere, no rebalansom proračuna osigurana su i dodatna sredstva pa su tako svi poduzetnici koji su se prijavili, a udovoljili su uvjetima, dobili sredstva.

Na takozvanoj rezervnoj listi tako se našlo 16 poduzetnika, koji su Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava potpisali u petak, 6. studenog u Gradskoj vijećnici u Crikvenici uz poštivanje epidemioloških mjera.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović je kazala kako ju veliki broj prijava izrazito veseli, kao i činjenica da su ove godine svi koji su se prijavili i ispunili uvjete, sredstva i dobili. Veliki je broj prijavljenih u deficitarnim zanimanjima i u ženskom poduzetništvu, što zapravo i želimo posebno potaknuti. Kroz vrijeme izvanrednih okolnosti koje su nastupile još u ožujku, nizom smo mjera nastojali pomoći našim poduzetnicima. Tako smo u prvom krugu olakšica svim poduzetnicima koji rade cjelogodišnje (osam i više mjeseci) oprostili komunalnu naknadu, zakup terasa te poslovnih prostora u vlasništvu grada za polovinu ožujka, cijeli travanj i polovinu svibnja. Ugostiteljima smo omogućili i nenaplatno proširenje terasa, kako onim cjelogodišnjim tako i sezonskim. U drugom krugu olakšica, sezonskim smo objektima oprostili 2/12 najma terasa i zakupa poslovnih prostora. Shodno svemu navedenom, Grad Crikvenica je prihodovao 2,5 milijuna kuna manje u korist svojih poduzetnika, a u svrhu pomoći za njihovo funkcioniranje u vrijeme koronavirusa.

Poduzetnici koji su u drugom krugu dobili bespovratna sredstva kroz raspisani javni poziv su: Obrt za ribarstvo Klement, Krojački salon „Ella“, Obrt za ugostiteljstvo Bruna, Obrt za frizerske usluge Sunny day, Market Ana, Fitness plus j.d.o.o., Obrt za poslovne usluge Index, Trgovački obrt Agram Trend, Obrt za ugostiteljstvo Trabakul, Obrt Regule, Frizerski salon “M“, Gramar, Fit and Healty j.d.o.o., Obrt Cloud, Toaletico obrt za trgovinu i Adra dream d.o.o.

Ukupan iznos koji je dodijeljen u drugom krugu bespovratnih sredstava je gotovo 130.000,00 kuna, dok je u prvom krugu dodijeljeno pola milijuna kuna bespovratnih sredstava za poticanje poduzetništva na području grada.

 

Top