Informacije stožera civilne zaštite Grada Crikvenice
Objavljeno: 11.12.2020.
ONLINE NASTAVA ZA VIŠE RAZREDE OSNOVNIH ŠKOLA I PREMJEŠTANJE MJESTA ZA TESTIRANJE NA COVID-19 

Temeljem evidencije epidemiološke službe na području grada Crikvenice te Stožera civilne zaštite Grada Crikvenice obavještavamo da je trenutni broj aktivnih slučajeva na području grada Crikvenice 118 (zadnjih 14 dana zaključno sa danom 10. prosinca).

Na službenoj web stranici Primorsko-goranske županije https://www.pgz.hr/ možete pronaći tablicu s podacima o dnevnom broju zaraženih.

Na preporuku Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije te nakon održanog sastanka Stožera civilne zaštite Grada Crikvenice, od ponedjeljka 14. prosinca viši razredi obiju crikveničkih osnovnih škola prelaze na model-C nastave odnosno online nastavu. Online nastava održavat će se do početka školskih praznika, a učenici će ponovno sjesti u školske klupe u ponedjeljak, 18. siječnja 2021. godine.

Isto tako, od ponedjeljka 14. prosinca testiranja za virus COVID-19 u Crikvenici će se obavljati na novoj lokaciji – točnije na parkiralištu ispred Doma zdravlja u Crikvenici kako bi se omogućilo i drive-in testiranje te kako bismo zaštitili zdravlje naših građana koji čekaju na testiranje. Testiranje se vrši svakim radnim danom od 8:00-9:00 sati. Prostor koji se do sada koristio za testiranje, sada će biti prenamijenjen u prostor za trijažu pacijenata sa simptomima bolesti od strane liječnika obiteljske medicine. Trijaža je proces kojim se pacijenti procjenjuju odmah nakon dolaska kako bi se determinirala hitnost problema odnosno u ovom slučaju mogućnost zaraze i daljnje postupanje.

I dalje apeliramo na sve sugrađane da budu odgovorni te se strogo pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih sugrađana.

Čuvajte se i ostanite zdravi!

 

Top