Primorske novitadi 06/2016
Objavljeno: 01.07.2016.

Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 6. lipanj 2016.

Drage čitateljice i čitatelji!

Stigao je i šesti broj Primorskih novitadi. U svakom broju predstavljamo Vam manifestacije, akcije i programe naših vrijednih udruga odnosno njihovih članova. Stoga u ovom broju donosimo zanimljiv prilog o volontiranju kao jednoj od temeljnih i najplemenitijih vrijednosti civilnog društva. 

U nizu korisnih vodiča ovaj put je pred Vama Vodič kroz potpore i prava djece i mladih. U ljetnim Novitadama predstavljamo vam zamjenicu gradonačelnika Silviu Crnić te gradske vijećnike Paula Krmpotića i Žarka Stilina. 

U rubrici Poduzetništvo upoznajemo Vas s kreativnim poduzetnikom Markom Stojevićem, programom potpora poljoprivrede i ribarstva na području Grada te zajedničkim projektom Srednje škole, Grada i Poduzetničkog centra Vinodol o razvoju poduzetničkog duha kod mladih. Pišemo o osnivanju Lokalne akcijske grupe u ribarstvu i uspješnom nastavku akcije Zeleni poduzetnik. 

Lipanj je vrvio zanimljivim događanjima među kojim izdvajamo gastro festivale, regatu drvenih baraka u Selcu, auto manifestaciju Gold Point te uvijek atraktivne Jadranske književne susrete koji su odavno prerasli u kulturni brend grada. 

Slavica Car Frišova poklanja Vam pjesmu u rubrici Domaći čovik. Od Anđelke Radil saznali smo zanimljivu priču o meteorološkoj postaji u Crikvenici, a od Mladena Antića o izvornoj drvenoj barki – plavom gucu Jadranka. Tu su i redovite rubrike Nonin pjat, Savjeti stručnjaka i Naši mići u kojoj donosimo priče o završnim proslavama u osnovnim školama i Danima radosti našeg dječjeg vrtića. Prisjećamo se znamenitih ličnosti našega kraja - Stanka Antića i Johannesa Frischaufa.

Popratili smo i pregršt događanja iz kulture i sporta našega grada koje su osmislile i organizirale Gradska knjižnica Crikvenica, Muzej Grada Crikvenice i Centar za kulturu „Dr. Ivan Kostrenčić“ te mnoge vrijedne udruge u kulturi i sportu. 

Iz pera glavne urednice ovaj put ne dolazi samo Uvodnik nego i iskrena preporuka za niz prekrasnih članaka koje vrijedi pročitati.

J.Citković

DIGITALNA BROŠURA

Top