Primorske novitadi 05/2016
Objavljeno: 19.05.2016.
Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 5. svibanj 2016.

Drage čitateljice i čitatelji,

pred Vama je peti broj Primorskih novitadi. Stiže turistička sezona te smo s ciljem da pomognemo našim privatnim iznajmljivačima kako bi što spremnije dočekali sezonu uz ovaj broj pripremili i poseban prilog - Vodič za iznajmljivače privatnog smještaja s mnoštvom korisnih informacija. To je tek jedan u nizu informatora koje Grad
Crikvenica priprema nakon što je predstavljen Vodič za poduzetnike.

U našim stalnim rubrikama predstavljamo brojne istaknute Crikveničane - poznatu hrvatsku književnicu Ljerku Car Matutinović, kapetana Lučke ispostave Crikvenica Željka Udovičića, slikaricu Dubravku Kanjski, predsjednika Gradskog vijeća Grada Crikvenice Lovorka Gržca te dvije dame, crikveničke vijećnice Davorku Vukelić Ljubobratović i Ivanu Ševerdiju. U rubrici Sjećanja tužne retke posvećujemo zaslužnim građanima koji više nisu s nama. U ovom broju prisjećamo se dva velika domaća čovika - Josipa Jurića i Tihomira Jurića i naše Tee Matejčić Jerić, istinske dame i dobroga duha našega Grada.

Najveselija rubrika Naši mići donosi brojne aktivnosti i projekte crikveničkih osnovnih škola i vrtića. Na našim stranicama svoje su mjesto pronašli prilozi o manifestacijama Springfest i Tour of Croatia te prvosvibanjskim aktivnostima naših umirovljenika. Predstavljamo i projekt razvrstavanja otpada kako bismo kod građana potaknuli ekološku svijest.

Svakako pročitajte članak o investiranju Grada u novi Trg Selce što je je nakon izgradnje Trga Stjepana Radića u Crikvenici druga najveća investicija Grada Crikvenice. Kada je riječ o investicijskoj klimi raduje vijest o povratku privatnih ulagača, o čemu možete čitati u prilogu o Hotelu Crikvenica koji će uskoro otvoriti svoja vrata.

Rubrika Sport posvećena je najboljim sportašicama i sportašima Grada Crikvenice u 2015. godini. Brojni sportski uspjesi i manifestacije kojima se promovira sport uvijek iznova svjedoče da je Crikvenica uistinu grad sporta. Upravo pred izlazak Novitadi iz tiska u Crikvenici su održane i atraktivne sportske manifestacije poput  10. Međunarodnog memorijalnog turnira „Marino Pađen“,  4. XCM Biciklističkog maratona „Crikvenica“,  Pješačenjem do zdravlja i „Gold Point“ – regionalni auto event  - o čemu više u sljedećim Novitadima. 

Uživajte u najnovijem broju naših Novitadi i do sljedećeg broja srdačan pozdrav!

DIGITALNA BROŠURA

Top