Primorske novitadi 04/2016
Objavljeno: 15.04.2016.
Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 4. ožujak 2016.

Drage čitateljice i poštovani čitatelji, pred vama je četvrti broj Primorskih novitadi. Za razliku od prethodna tri broja u kojima vas je u Uvodniku pozdravljao naš dragi izvršni urednik Ivica Tomić, u ovom broju to nažalost nije slučaj. Gospodin Tomić, spriječen zbog bolesti, prepustio nam je uređivačku palicu nad ovim brojem novina, što nije bio nimalo lak zadatak, no vjerujemo da ćete naći zanimljive tekstove i u ovim Novitadima. Ipak, nadamo se što skorijem oporavku gospodina Tomića, kako bismo mu sa zadovoljstvom vratili njegovo uređivačko pero.

U ovom broju Novitadi pišemo o različitim manifestacijama što su se ove zime odvijale u gradu. Složit ćete se da se naša stara ljepotica − Crikvenica, zadnjih zima budi iz zimskog sna i nudi različita događanja. I zadnjeg dana zime, 20. ožujka, na Međunarodni dan sreće i Cvjetnicu, sprema se zanimljiv program − Springfest. Najavu tog programa naći ćete na našim stranicama.

Pišemo i o velikim investicijama, u tijeku su izgradnja socijalnih stanova, sanacija stijene u uvali Havišće, sanacija prometnica. Donosimo priču o Malikovu parku koji će, sigurni smo, uveseliti naše najmlađe. Rezervirali smo stranice i za uspješne poduzetničke priče, na kojima predstavljamo Terme Selce, novootvoreni Dom za starije osobe Salvia te nagrađenu Villu Harmonie.

Rubrika Domaći čovik donosi zanimljiv razgovor s našim poznatim slikarom i grafičarom Marijanom Mavrićem, a u rubrici Sjećanja prisjećamo se prim. dr. Stanka Jurdane.

Na stranicama Novitadi predstavljamo i važan europski projekt odvodnje otpadnih voda, za koji su milijunska sredstva povučena iz Europskih fondova te priču o novom informativnom alatu namijenjenom građanima, iza kojeg stoje sati i sati rada službenika Gradske uprave Grada Crikvenice Krešimira Pavlića. Potom donosimo priču o jednom o najstarijih rasadnika u Hrvatskoj, te zanimljiv tekst o bršljanu. Tu su i nezaobilazne rubrike Kultura, Ča je ča, Nonin pijat, Naši mići i Sport,koji donose obilje zanimljivih novitadi.

Na kraju, hvala svim čitateljima koji nas prate putem tiskanog izdanja ili web-izdanja dostupnog na našoj web stranici www.crikvenica.hr  i na Facebook stranici Primorske novitadi. Posebno pozdravljamo i naše vjerne čitatelje razasute po svijetu, kojima i na ovaj način želimo približiti djelić našega lijepog grada.

DIGITALNA BROŠURA

Top