Primorske novitadi 03/2015
Objavljeno: 22.12.2015.
Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 3. prosinac 2015.

Dragi naši, evo nas u vašim domovima već treći put, i posljednji put ove godine. Dakako, ovaj je broj Novitadi uređen, šaren, ušminkan i svečan jer pred nama su Božić i Nova godina, blagdani radosti i nade koji se iščekuju cijele godine, ali nismo izostavili ni ozbiljne teme.
Jakovarima, koji su poželjeli da njihovo mjesto u idućoj godini dobije sustav odvodnje sanitarnih i oborinskih voda želja će se sigurno ispuniti. Naime, Murvica d.o.o. i gradske stručne službe uspjele su na natječaju iz fondova EU dobiti više od sedam milijuna kuna bespovratnih sredstava, što će se utrošiti na izgradnju tri kilometra kanalizacije u Jadranovu. Uz to, uredit će se i nekoliko jakovarskih prometnica koje će dobiti uređene nogostupe, odvojene od kolnika.

U godini koja slijedi neće se radovati samo Jakovari. Naime, kreće rekonstrukcija Stare škole, što će obradovati gradsku knjižnicu i mnoge druge koji će tamo pronaći odgovarajući dugo očekivani prostor za svoje djelovanje. I Selčani se imaju čemu veseliti jer kreće uređenje njihovoga trga. Jakovari će se morati strpjeti do 2017., kada će započeti uređenje i njihovog središnjega trga. I napokon, žitelji Gornjeg kraja 2016. godine dolaze na svoje. Dobit će dugo očekivanu novu boćarsku, odnosno višenamjensku dvoranu u Ladviću. Dakako, tom se objektu raduju mnogi, a ne samo žitelji Ladvića jer će dvorana biti otvorena svim crikveničkim boćarima, a vjerojatno će se njome koristiti i mnogi boćari iz susjednih gradova i općina, te maškarane skupine i različite udruge. 

U trećem broju Novitadi pišemo i o prvoj trećoj crikveničkoj bebi, sretnom malom Frani, koji će prvi dobiti 30 tisuća kuna iz gradske blagajne, besplatan vrtić i još mnogo toga. Predstavljamo i najstarijeg crikveničkog profesionalnog ribara Albina Klementa, kojemu nije nepoznato iz mora izvući ribu težu od sebe, te domaćeg čovika Anđelka Manestra, mladića u ranim devedesetim godinama, koji svakodnevno vozi auto kako bi stigao obaviti sve jer mu je dan prekratak, pa mora žuriti. Sjećamo se i omiljenog crikveničkog župnika Vladimira Sušića, donosimo razmišljanja Nikice Sečena, stručnjaka za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te mnoštvo tekstova o međunarodnim i domaćim uspjesima crikveničkih sportaša. 

U ovome broju, kao i uvijek, donosimo mnogo slika vašeg grada i vaše razigrane djece u Adventskome parku i drugim mjestima, a nismo zaboravili ni pitati vas što mislite o Adventskome parku jer nam je važno vaše mišljenje.

Na zadnjoj stranici blagdane će vam čestitati gradonačelnik sa zamjenicima, a ovdje u ime uredništva Novitadi svima vama želimo čestit i blagoslovljen Božić te mnogo sreće u novoj 2016. godini. Četvrti broj Novitadi stići će u vaše domove s maškarama.

DIGITALNA BROŠURA

Top