Primorske novitadi 02/2015
Objavljeno: 28.10.2015.
Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 2. studeni 2015.

Drage čitateljice i poštovani čitatelji, preživjeli smo prvi broj. Hvala svima koji su nam čestitali kao i onima koji su nam ukazali na slabosti i propuste. Drago nam je što je pohvala bilo znatno više nego pokuda.

Ovaj broj Novitadi posvećen je prije svega našim najmlađim čitateljima i, dakako, njihovim roditeljima. Pišemo opširno o gradskim mjerama pronatalitetne politike čiji je cilj financijski pomoći brojnije obitelji. Naime, roditelji svakog trećeg i sljedećeg djeteta u Crikvenici ubuduće mogu računati na pomoć od 30.000 kuna, besplatan vrtić te različite vrste pomoći tijekom cijelog školovanja i odrastanja. Treba se nadati da će i buduća Vlada RH donijeti slične mjere koje će pomoći roditeljima da se odluče na treće dijete. Kako je prošao i Tjedan djeteta, a Crikvenica uskoro i službeno postaje grad prijatelj djece, u ovom broju Primorskih novitadi dominiraju dječje teme i veseli dječji osmijesi. U glavnu temu odlično se uklapa i priča o umirovljenoj liječnici, pedijatrici Mariji Kraljić, koja je liječila velik broj crikveničke djece, od kojih su sada mnogi već u zrelim godinama.

Slijedeći najavljenu uređivačku politiku prema kojoj su građani Crikvenice u središtu naše pozornosti, nismo zanemarili ni političare jer i oni su građani Crikvenice, pa zato donosimo opširno izvješće s dva aktualna sata Gradskog vijeća, s pitanjima vijećnika i odgovorima predstavnika izvršne vlasti. 

Nastavljamo pratiti projekt razvitka Crikvenice kao pametnog grada donoseći tekstove o gradskome oku, električnim biciklima i klupama na kojima se istovremeno sjedi i pune mobiteli ili tableti. Grad nam je sve pametniji ali, kako primjećujete, i sve ljepši. Gradski su vrtovi prepuni cvijeća u gotovo svako doba godine. Jesen nije iznimka pa donosimo savjete stručnjaka o tome kako održavati i saditi biljke u jesen.

Pišemo o Danima knjige, najavljujemo bogatu kazališnu jesen, prigodnu proslavu Svete Katarine, nebeske zaštitnice Selca, vesele Dane Adventa te pratimo sjajne uspjehe crikveničkih sportaša.

Ne odustajemo od naših redovitih rubrika Ča je ča, Nonin pijat, Kartolina i Naši mići.

Hvala svim čitateljima koji su se javili telefonski, elektronski i pismima s pohvalama, kritikama ili zanimljivim informacijama. Pozivano vas i dalje na suradnju jer želimo da drugi broj Novitadi bude bolji od prvoga, a lošiji od trećega. Najbrži put do nas je elektronska adresa novitadi@crikvenica. hr, a primamo pohvale, kritike, sjajne i manje sjajne ideje, informacije i dobronamjerne dezinformacije, slike, šale i pošalice, karikature i…ma sve osim šamara. Pišite nam!

DIGITALNA BROŠURA

Top